Nysnö

Bra med snöskärm när man åker i snöfall. Dessa från Bliz är en modell som man kan ha utanpå sina vanliga glasögon som jag brukar ha. Riktigt smidigt för oss som inte ser och använder glasögon istället för linser.

Idag har det fallit lite snö, detta gjorde att dagens pass gick långsamt men samtidigt är det väldigt fint när det vit på marken. Dagens pass varade i en dryg timme och det var skejt jag utförde idag, eller snarare försökte åka skejt. Under passets gång så la jag in fartökningar på mellan 20-80 sekunder. Kroppen och tekniken kändes faktiskt ganska bra. Mest hoppskejt i den tunga nysnön blev det. Problemet nuförtiden är att jag bli väldig trött väldigt snabbt, känns som återhämtningen blir allt sämre. Vet inte om det beror på min träning under vintern som inneburit liknande intervaller och inte längre eller p.g.a. mitt hjärta och dess medicineringen.

På eftermiddagen hade jag inplanerat en intervju via Skype som handlade om ett projekt som jag ska vara med i. Det är Mikaela Färnqvist (Innovation Skåne) och Christian Tellin som gör ett projekt kring sambandet mellan idrott och musik. Intressant och kul tycker jag som få vara med. Jag ska helt enkelt få en egen specialgjord låt som ska passa i min träning. Blir riktigt intressant hur det blir.

Innan jag påbörjade mitt andra träningspass idag så passade jag på att se VM:s första tävling som var kval till att åka vad jag tror är 10 respektive 15 kilometer senare i VM. Följde framförallt danskarna Jens Hulgaard och Tue Roemer, mina ”landsmän” som gick vidare från detta kval. Har tävlat mot båda dessa herrar. Danska mästerskapen på rullskidor hösten 2015 åkte jag ifrån Roemer på mina klassiska hjul medan han och typ alla andra bättre danskar åkte skejt. Vann den hösten det mesta jag ställde upp i, oftast gjorde jag ett tidigt ryck i loppet och åkte solo, danska mästerskapet var inget undantag. Blev 6:a och 8:a i SM som gick i Uppsala (del 2) den hösten och 4:a i Nybrorullen. Vann resten, det var tider det när man var en vinstmaskin.

Blev som sagt lite träning till idag, en halvtimme löpning i den tunga nysnön och därefter körde jag Auklandstyrka i 25 minuter. Lär kännas i magen de kommande dagarna kan jag lova. Imorgon är det torsdag och då ska jag börja dagen min med att vara med i Radio Malmöhus kl: 6:40. Kan nog bli roligt att lyssna på en skåning med norrländsk brytning som dessutom är morgontrött och förhoppningsvis/troligtvis nyvaken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *