Nypremiär med helvetemaskinen

Har alltså kört SkiErg som ni förstod. Blev ett kvällspass då jag varit pappaledig på dagen. Var 13 månader sist jag körde denna maskin och planen för passet var 10-8-6-4-2 minuters intervaller med två minuts vila. Körde som vanligt förr på motstånd sex. Hade som plan att klara sub 1:50 min/500m tempo första och sen en sekund snabbare per 500m på nästa intervall o.s.v. Första gick bra och var hyfsad kontrollerad, andra intervallen var riktigt jobbig men klarade målet på sub 1:49 min/500m. Sen var det tack och hej, klarade tredje och fjärde intervallen precis samma tempo som den andre. Sista intervallen kunde jag trots allt trycka på lite mer igen och avslutade okej. 

Jag har kört detta pass en hel del gånger, jag hade dragit sämre men oftast bättre men med tanke på bakgrunden så tycker jag det var helt okej. Hade ett snitt på 1:48,8 min/500m idag, bruka ligga på mellan 1:47-1:48 när jag är i fas. Använde handledpuls som fungerade helt okej efter ett tag, då jag spände åt den runt handleden lite mer. 187 (97%) som maxpuls, kan nog stämma bra, kom sällan ner lägre än 115 i puls under vilan så med dessa siffror så förstår man att jag hade det tufft. Nog topp tre jobbigaste SkiErg- passen jag genomfört, fick stanna och sätta mig tre gånger bara på väg ur från gymmet. Då är man trött. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *