Nya pjäxor från Alpina

Fin leverans idag från backcountry.

Hämtade ut mina nya pjäxor idag, Alpina ECL 2.0, riktig fina och sköna pjäxor de där. Fick även med överdrag till pjäxorna, skor till pjäxor, vanliga skor och en buff. De nya pjäxorna är fina grejer med karbon och därför behöver man skor för att gå med dessa när man inte är ute och åker.

Har annars varit en liten ”hämta lämna dag”, förutom att jag hämtade ut Alpina- grejerna så var jag på biblioteket och hämtade ut en bok som jag väntat på. Ironiskt nog så väntade en likadan bok hemma redan, då den hade kommit med posten. Eftersom jag har en uppgift att lämna in denna vecka så vågade jag inte vänta till boken var klar att låna på biblioteket utan jag beställde den jag behövde på nätet. Så kan det vara. Jag var även på återvinningscentralen för att lämna min gamla kära mixer som igår slutade fungera. Jag har gjort många återhämtningsdrycker och smoothies med den mixern, så det var med sorg jag slängde den idag och det kom nästan en tår när jag hade slängt (glasdelen) och såg att den krossades i tusen bitar i en stor container.  Jag har haft den mixern i åtta år och skaffade i samband med jultidningsförsäljning om jag minns rätt. Kan också tillägga att jag köpt en ny redan, så var det med den sorgen. Psyk man är alltså.

Nog om det, kan ju berätta att jag tränat med idag med en piggare kropp än igår. Blev på förmiddagen ett klassiskt pass med fokus på diagonaltekniken. Jag åkte faktiskt upp med bilen till rullskidbanan idag. Är så mycket vägarbeten just nu till och från rullskidbanan, så det är nästan farligt att åka fram och tillbaka. Det är faktiskt sällan de varnar för vägarbeten och det är svårt att upptäcka uppgrävda hål i asfalten lite här och där när man är ute och åker rullskidor. Det har faktiskt hänt den senaste tiden att vägen har varit hel på väg till rullskidbanan och sen när man ska hem så är samma väg uppgrävd. Så kan det vara.

På tal om vägarbeten så är det just ett sådant på rullskidbanan just nu, men det brukar inte vara några problem att åka ändå. Eftersom jag använde benen idag på mina Elpex Team 610 med motstånd tre. Bra driv i åkningen idag under de 2,5 timmarna jag var ute i, jag avslutade passet med 4×2 minuter stakning i snabb fart men låg puls. 915 höjdmeter samlade man ihop och kom på det 46,7 kilometer. Snittpulsen landade på 121 (62 %) och snittfarten blev 18,7 km/h.

Jag kom ut ganska sent på dagens första pass så eftermiddagspasset började inte förrän kl:17:30 idag. Då var det löpning till gymmet som stod på programmet. I gymmet körde jag det vanliga programmet och satte faktiskt pers i bänkpress. 73 kg lyckades jag lyfta två gånger, vilket är mitt nya personliga rekord, är knappt tre kilo mer än vad jag själv väger. Inte jättebra direkt men bra för att vara mig. Innan dess så körde jag 2×3 på 70 kg. Löpningen hem så kändes sätesmuskeln allt mer på slutet, samma muskel jag hade problem med igår. Gick ganska bra att åka rullskidor men löpningen hem gjorde ont. Dröjer nog innan det blir löpning nästa gång tyvärr. Så kan det vara, man håller ju på med elitidrott och inte friskvård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *