Materialvård och söndag

13898729_10153539744616707_586600845_o (1)

Sista dagen på denna vecka och månad, detta firades med sovmorgon, materialvård och vila från träning. Sov tolv timmar i natt, så veckans mängdträning har satt sina spår trots kroppen har känns ganska fräsch under hela veckan. Har inte hänt så mycket annars idag. Kommit på att jag endast har sovit elva dagar i min lägenhet på Frösön denna månad, har ju blivit lite resor och läger. Lik förbannad för man betala de fasta kostnaderna likväl. Så är det. Har fixat och gått igenom mina Elpex 3:or och Swenor 4:or, fick byta några lager annars så var de helt okej skick. Smidigt också att använda verktygssats för lagerbyte, detta rekommenderas då man lätt kan byta lager utan att har en hel verkstad tillgänglig. Har också byt stavspetsar på mina klassiska stavar (149 cm) med dämpning.

Har den senaste tiden satt upp några resultatmål som jag gärna velat lyckas med innan året är slut. En grej är att jag tänker köra en del långa lite hårdare distanspass på omkring fem timmar, kallas i skidkretsar allt som ofta för Vasapass. För att bli starkare och snabbare, kommer jag satsa på att göra fler chins, mitt nuvarande rekord är blygsamma åtta stycken. Nu är det inte avgörande för skidåkningen men känner att jag behöver bli bättre på den fronten. Sen behöver man inte vara bra i allt man gör, jag är ett praktexempel på det när det gäller SkiErg och att köra på 4:or t.ex. SkiErg klara jag sällan hålla ett snitt på under 1:50 min/500 meter på 8×500 meters intervaller medan på 4:or kan jag hålla hög marschfart både på distans och på intervaller. Kommer troligtvis att springa ett par 3000 meters test på bana innan detta år är till ända med. Nedan nämner jag mina uppsatta mål för dessa utmaningar. I parantes har jag ett drömmål medan det som står först är det jag borde och vill klara av. Lite som att kvala in till OS, de internationella kraven först och sen SOK stentuffa och ibland konstiga omöjliga krav.

  • 5 st Vasapass på 9-10 mil (10)
  • Strikta Chins 15 st (20)
  • 3000 m bana 9:30 min (9:15)

På kvällen åt jag middag och träffade Anna en gammal studiekamrat från SLU- tiden på Alnarp, är faktiskt tre år sedan man gick ut där nu. Tiden går. Trevligt var det och faktum är att jag har lyckas träffa ytterligare en kompis från Skåne denna vecka. Med den utdelningen behöver jag nästan aldrig åka tillbaka till Skåne för att träffa släkt och vänner,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *