2 h stak + 1 h trail

Fin vy från skogen där jag sprang på eftermiddagen. Man ser både Frösön (närmast) och Östersund (andra sidan vattnet). Själv så bor jag nere vid småbåtshamnen i vänster i bild.

Fin vy från skogen där jag sprang på eftermiddagen. Man ser både Frösön (närmast) och Östersund (andra sidan vattnet). Själv så bor jag nere vid småbåtshamnen i vänster i bild.

Ny månad, ny vecka, nya möjligheter. Började med att staka på 3:or runt rullskidbanan i två timmar med Zebastian. 520 höjdmeter och tre mil blev det, snittpuls på 120 (62 %) med viktväst som vägde fem kilo denna dag. Sista timmen fick vi sällskap av Maria Johansson och lite senare även av Emil- och Anton Persson.

Eftermiddagen bjöd på en riktig fin runda i terrängen här på Frösön. Kände mig pigg även under detta pass, dock seg första kilometern. Kan bero på att den tog 7:49 min och det bara var uppför hela vägen, 131 höjdmeter för att vara exakt. Tanken med passet var att röra på benen lite inför morgondagens kvällsaktivitet som är PPvertical K i Åre. Kommer bli ett helvete det där. Sprang mestadels på stig med mycket rötter, tycker det är bra träning. Under passet stannade jag till vid fyra tillfällen och körde 4×5 strikta chins på utegymmet som finns där och noterade faktiskt dagens högsta puls som blev 158 (81 %) och man tycker det är löjligt att räknar med styrketräningen i träningsdagboken. Eftersom man har sprungit lite innan så kör man chinsen med högre belastning och därför orkar man inte lika mycket som man annars skulle göra om man var helt utvilad. Nästa gång kanske det blir med viktväst, vem vet. Passet blev en timme långt och hann på det en mil. Plockade 308 höjdmeter och hade en snittpuls på 130 (67 %).

Hade en bra känsla i kroppen idag och under löpningen återhämtade jag mig snabbt när det gick utför och i mer lättare terräng. Blir nog bra det imorgon. Loppet imorgon är inget vanligt lopp, går bara uppför och det gäller att man spara sig lite i början om man ska orka. Har man 95 % av max i snitt efter halva loppet är det sannolikheten stor att loppet är kört och större chans att åka ambulanshelikopter från Skutan än att ta sig upp på densamme. Ska hur som helst blir riktigt kul att mätta sig bland löpareliten och inte minst skideliten. Deltagarlistan ser ut följande just nu, kan redan reda ut vem jag är och vem min bror är. Jag tävlar för min löpklubb Andrarums IF, det är ju ändå en löptävling, medan min bror tävlar för IF Ski Team Skåne. Vi heter nästan likadant och ser nästan likadana ut men man försöker reda ut det hela så gott som det går.

Gillar att springa i denna sorts terräng!

Gillar att springa i denna sorts terräng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *