Manchester – Anderlecht

Bra sittplatser!

Var som sagt på fotboll igår tillsammans med över 71 000 andra på Old Trafford i Manchester. Inte konstigt att det omsätts pengar med sådana evenemang som det var igår. Är inte heller konstigt att fotbollsspelarna kan tjäna så mycket som dem gör, och det är inte heller konstigt (tyvärr) att de tjäna så väldig mycket mer än vad de kvinnliga fotbollsspelarna gör. Är trots allt intressant och hur mycket folk som går på matcherna som avgör, om inget annat fick man perspektiv på det hela igår.

Matchen i säg var en helt okej match som gick till förlängning, så vi fick valuta för pengarna i alla fall. Är inte direkt billigt att gå på dessa matcher, men vi hade riktigt bra VIP- sittplatser. Minne för livet, sist man såg fotboll i England var nästan för 18 år sedan, ett tag sedan det. Då var det mellan Leicester och Arsenal, tyvärr så var en ung Fredrik Ljungberg skadad den gången. Är inget United fans alls eller Anderlecht för den delen heller, men kul med liveidrott och att man fick se två svenskar. Själv så ville jag givetvis se Isaac Thelin Zlatan Ibrahimovic, nu innan han kommer lägga av. Tyvärr kan han har spelat sin sista match i karriären igår när han troligtvis slet av korsbandet. Han är 36 och blir inte yngre direkt. Det Zlatan tjänar per dag, tjänar jag per år. Förutom att vi båda kommer från Skåne så har jag ett VM- guld, det har inte han.

Idag har vi rest tillbaka till Sverige, gick bra fram tills man skulle förbi de där omdiskuterade gränskontrollerna. Att det ska vara mer besvärligt att ta sig in i sitt eget land är ju bara för sorligt. Behövde visa passet vid ett tillfälle från England till Danmark och sen när man skulle till Sverige över Öresundsbron (Kastrup – Hyllie) så var man tvungen att visa passet två gånger. Nu hade vi inte bråttom hem direkt, så det gjorde inte att vi missade tåget i Sverige som skulle ta oss till Tomelilla. Man kom hem en timme senare än planerat p.g.a. gränskontrollerna. Hade varit värre om man var förälder och missade t.ex. ett föräldramöte p.g.a. gränskontrollerna. Förövrigt alla de fyra tågen från/till Sverige vi åkte på denna lilla trip, så var alla försenade, bara lite men ändå. Tågen i England kom alla i tid och då nästa på sekunden. Sen den där mesiga stängslet de satt upp så man inte ska kunna smitta igenom på tågstationerna i Kastrup och Hyllie, är inte mycket att komma med. Om en värmländsk varg hade fått syn på ett får på andra sidan det stängslet hade den förmodligen på ett ganska lätt sätt passera förbi och tagit kål på det stackars fåret. Man kan gnälla på Donald Trump hur mycket som helst, om att han ska bygga en mur mot gränsen till México. Det sjuka är att vi i Sverige har hunnit längre på murbyggandet och stängning av landets gränser.

Jag och Mattias utanför Old Trafford.

Jag och Mattias innanför Old Trafford.

Strax innan matchstart.

Anderlecht supportrarna hördes mest nästan på Old Trafford, de hade härlig stämning men hemmasupportrarna består mest av ”vanliga” människor och inte alltför sällan många utlänningar som åker dit och se fotboll. Vi satt bredvid två andra svenskar t.ex.

Utomhus pissoarer utanför Old Trafford, har aldrig sätt en sådan i Sverige

Polishäst.

Jag någonstans i Manchester

”Stadig” mur för att förhindra folk att ta sig till Sverige

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *