Lugnet före stormen!

Denna vecka är som sagt en riktigt lugn vecka för min del, men med en massa lågtryck som ger väldigt starka vindar den senaste och inte minst kommande dagar så känns det verkligen lugnet före stormen.

Igår var jag med på rullskidklubbpasset igen efter min 2,5 veckor långa vistelse på snö. Kändes lite ovant med korta skidor och att hugga i den hårda asfalten, men lite glad att vi körde i Lund så vinden märktes inte av på samma sätt som om vi skulle åkt utanför tätbebyggelse. Men natten till onsdagen var väldigt blåsigt och imorgon (fredag) kväll ska det blåsa upp ordentligt igen och det varnas för storm i Skåne. Så imorgon blir det att åka in till Lund innan jobbet och köra lite rullskidor, då det är mycket mer lä där än hemma på Österlen.

Idag, torsdag har det varit min vanliga vilodag men trots detta är en lugn vecka så blev klubbpasset igår ett av de jobbigaste på länge. Stakintervaller på 4:or på blötta vägar i december går inte fort men lyckades hålla ett snitt på ca: 21 km/ h på de ca: 1,2 km långa banan som vi åkte i 6 varv med 2,5 min vila efter varje intervall. Var uppe i 96 % av max vilket är högt för stakintervaller och för mig, så tror återhämtningen har gått fint efter det långa snölägret. Vi var inte många på klubbpasset, dels för många nog var slitna från klubbens läger men också vädret skrämde bort en del. Vi var 10 totalt medan 5 i elit/tävlingsgruppen,jag, Daniel, Christian, Marcus och Oskar, de två sistnämnda var med men var slitna efter lägret så de körde aldrig intervallerna och Christian hoppade en intervall, så det var bara jag och Daniel som körde alla 6 intervallerna. Kände mig ganska stark, körde på 4:or men kunde hålla jämn hög fart. Fick bra sparring av Christian och Daniel och på sista intervallen och sista kurvan hade jag och Daniel en tuff kamp som slutade med att jag flög ut i gräset……….det blev lite trångt, tufft men schysst och p.g.a. att jag hade trögare hjul så kunde jag inte stänga till ordenltigt så jag fick fritt i sista kurvan utan vi kom in samtidigt och jag fick inte plats utan hamnade på gräset. Bra ibland att det blir de här tuffa närkamperna, nyttigt sen i tajta, hårda, snabba lopp. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *