Löpintervaller på skogsväg

Blev lite tajt med tid än planerat denna soliga tisdag. Direkt efter en plantdag i Offerdalsbygden så snörade jag på mig löparskorna och sprang intervaller. Tanken var att springa runt på elljusslingan i Tulleråsen men fick bli precis vid hygget jag var på. Sprang idag istället på skogsväg som stundtals var kuperade.

Upplägget blev följande 2×5 min, 3×3 min och avslutningsvis 3x”60/60″ intervaller, de längre och kortare intervallerna hade jag en minuts vila, treminuterna hade jag två minuter vila emellan. Blev rejält sliten och de avslutande enminutsintervallerna gick inte fort, även om de gick mer uppför än nerför. De inledande femminutersintervallerna, höll jag i 3:40-3:43 min/km tempo, stabil tröskelpuls där snittpulsen var på mellan 157-161 (81-84%). Treminuterna var riktigt jobbigare, i snittempo hade jag 3:25 min/km och noterade dagens högsta pulsnotering på 181 (94%). Var rejält sliten efter sista så 3x`”60/60″ gick inte fort alls. Kanske var dagen och värmen som gjorde en påmind. Inte jättelångsamt idag men heller ingen vidare succé direkt.

Det här var veckans första intervallpass och första fartpasset sen Hällrace i lördags. Igår så sprang jag en distansrunda runt röda slingan på ÖSK i Östersund, den mäter lite drygt 10,5 kilometer och sprang på 1:02 timmar vilket är snabbt i form av att det var ett lugnt distanspass. Stökig terräng men ovanligt torrt i skogen där slingan slingrade sig igenom. 137 (71%) hade jag i snittpuls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *