Löpintervaller i snöyran

Här sprang jag uppför idag

12:e maj idag och även ny årstid idag igen, igår var det vår och idag var det vinter igen, när jag sprang intervaller runt Frösöberget. Fascinerande att se hur nattens snö hade lagt sig, där det inte fanns någon snö längs vattnet men mer och mer ju högre upp man tittade på det där berget som nog är den enskilda stället där jag har samlat på mig mest A3 i ren tid.

Dagens upplägg var lika enkel som jobbig, först uppvärmning i närmare tre kilometer och sen löpskolning i tio minuter där jag avslutade med 2×80 meter stegringar innan jag drog igång intervallerna. Precis som förra helgen så körde jag från Parkgatan upp till Frösötornet, 173 höjdmeter och 9 fallmeter så snittempot 3:58 min/km var tio sekunder cirka bättre än sist men hade inte fri fart förrän sista backen på en cirka halv kilometer. Sist så körde jag tröskel (precis som idag) men fri fart sista kilometern, så helt klart bättre idag och känslan var bättre idag med. 17:29 minuter hade jag på 4,4 kilometer löpning och en snittpuls på 166 (87 %). Hade sedan tre minuters vila innan jag for nerför och sprang torsdagens tävlingsbana från start och första två kilometerna. 6:05 minuter och 136 fallmeter, snittpuls på 167 (87 %), inte jättebra och jag behöver verkligen lära mig springa utför på asfalt.

Detta blev dagens enda och veckans sista pass. Annars har jag och Therese varit i väg och kollat på både hus och gård men ingen som föll i smaken denna gång men ändå spännande att åka i väg och se vad det finns att erbjuda. 

Mycket snö på toppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *