Längdskidor i Skåne igen

Fortfarande snö kvar här i söder och kallt är det med. Testade att åka lite skate på skaren på morgonen. Tyvärr har det kommit lite nysnö över det hårda underlaget som dolde genomslagen. Detta gjorde att det hög fast lite här och där. Råkade hamna i en plogfåra och föll, blev less och åkte till postlådan och hämtade tidningen. Att hitta postlådor har jag fått lära mig, att åka skate brukar jag glömma bort. Blev hur som helst 20 minuter åkning, stundtals gick det bra men annars var det ingen vidare att åka, bättre att vänta med att åka skate tills jag kommer upp till Piteå.

Var rätt less på kvällspasset med. Var klubbträning på Kungsmarken utanför Lund. Började med att glömma skidorna, var väl drogen med all lågflourvalla som andades in under dagens alla vallningar på jobbet. Var hur som helst skönt att komma ut och åka i den kalla men friska luften, men vallalukt är inte så dumt det heller faktiskt. Vi körde lite teknik i backe, fungerade inget vidare idag. Sen var det tydligen tröskelintervaller som stod på programmet, inget som tilltalade mig med en vecka kvar till första loppet i SM, som är 15 kilometer klassiskt. Därför körda jag endast två tröskelintervaller, vilket de flesta i och för sig också gjorde. Vissa andra körde fyra gånger. Trots jag åkte på Skintec hängde jag med bra. Jag hade som önskemål att köra impulser under varje intervall, vilket vi också gjorde. Nu så nära inpå ett viktigt lopp som jag vill vara i form i, vill jag har mer fart och kortare intervalltid. Jag körde istället ensam lite kortare impulser på mellan 10-30 sekunder. Kroppen kändes bra och jag kom upp i puls bra, precis så som jag ville att det skulle kännas. Tyvärr var det lite slagit i spåren med lite genomslag av mullvadshögar och gräs, jag hade svårt att våga trycka på i stakningen och blev därför lite sittande i tekniken. Mina hemmagjorda spår har inte varit så dumma trots allt, men det är helt andra förutsättningar som på de anläggningarna jag har varit på de senaste dagarna. Men med den lilla snötillgången så är det fortsatt fantastiskt att kunna åka även ikväll, som distansträning fungerar det bra men att köra fort var väldigt svårt idag.

  • Intervall 1: Tid: 8:41 min – Distans: 2,63 km – Snitthastighet: 18,2 km/h – Snittpuls: 163 (85 %)
  • Intervall 2: Tid: 8:26 min – Distans: 2:59 km – Snitthastighet: 18,4 km/h – Snittpuls: 167 (87 %)

Inte mycket till backar men 188 höjdmeter togs ikväll.

Less att åka i Skåne just nu trots det finns spår, känner jag verkligen behöver bo någon annanstans än här om man ska hålla på med längdskidåkning. Vill kunna och prestera på nationell nivå, inte regional nivå. Få väl ta tag i det och flytta. DM 15 kilometer klassiskt ska avgöras nu på lördag, typiskt att man jobbar då. Är som sagt lite less just nu.

Bengt och Folke hade lyckas skrapa ihop många spår. Såhär har ungefär spåren sätt ut de två senaste gångerna då DM sprinten har avgjorts. Är lite svårt att byta spår.

Bengt och Folke hade lyckas skrapa ihop många spår. Såhär har ungefär spåren sätt ut de två senaste gångerna då DM sprinten har avgjorts i Skåne. Är lite svårt att byta spår.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *