Läger på Hallandsåsen

Elitgruppen i klubben hade ett miniläger i helgen med tuff träning. Allt började med ett styrkepass på Actic Olympen i Lund där Gustaf ledde passet med fina styrkeövningar med bl.a. skivstång. Perfekt för min del att få bra feedback eftersom jag själv införskaffat en skivstång med vikter. Efter denna genomgång körde vi skierg intervaller 20/10 x 8 i 4 set. Andra gången jag kör skierg och denna gången var det intervaller som gällde vilket var extremt jobbigt. Låg länge och hämtade andan efter sista setet, riktigt jobbigt! Sen hämtade Håkan upp oss och vi körde till Lögnäs gård norr om Hallandsåsen där vi skulle bo under helgen och åt en fin 2 rätters middag. De övriga som var med på lägret var Simon, Oskar och Henry.

Dagen efter på lördagen var det stakning på 4:or över Hallandsåsen som gällde. Själv var jag seg och hade lite högre puls normalt än vad jag brukade ha. I första stigningen som också var brantast men kortast körde jag ikapp Henry och vi körde tillsammans upp i första stigningen. Henry är från Australien och satsar med att komma med i det Australienska landslaget på skidor, vilket han nog kan lyckas på sikt då han har bra kondition, vilkets märktes på lägret. Sen utför i nästan 10 km men på blötta vägar i november så var det stakning nerför för det gick för långsamt att ligga i fartställning. Sen började vi nästa klättring som gick nordostlig riktning över åsen innan vi vände när asfalten tog slut, sen ner igen och Håkan följde med oss upp i den sista stigningen, då Simon tog följe bilen istället. Riktigt segt att staka uppför sista gången och var riktigt trött mentalt och hade inte många kolhydrater kvar efteråt. Totalt tog vi 550 höjdmeter och en nerstigning på 350 höjdmeter, trots detta en snitthastighet på 15 km/h, trots A1 i snitt men en del i A2 i främst sista delarna av de långa stigningarna. Skönt med matbuffé efteråt. Kaffe på det och lite avkoppling innan vi skulle ut igen, denna gång skidgång på vallåsens sluttningar.

Hade inte alls hämtat mig från stakpasset så riktigt segt att komma igång med alla övningarna vi gjorde. Sen körde vi en bana med ca: 100 höjdmeter med skidgång, älglufs, sprättande. Tyvärr fick Henry avbryta p.g.a. hälseneproblem, så jag körde det mesta själv utan att bli det riktigt pressat. Men trött blev man ändå, skönt med spa efteråt, det behövdes! Kvällen avslutades med 3 rätters middag, sen somnade man gott.

På söndagen var det sista dagen på detta korta intensiva lärorika träningsläger. Efter att avnjutit frukost så begav vi oss till motorbanan Ring Knutstorp och körde teknikträning. Håkan filmade och vi fick sen se och analysera varandra, nyttigt. Sen lunch på ett fik i Ljungbyhed och sen styrka hos Gustafs föräldrars trädgård, där vi gick igenom ännu fler bra styrkeövningar. Sen fika och kaffe innan vi körde ”Lotta på Åsen” intervaller på Söderåsen. 4 gånger för min del blev det, seg första 2 då jag hade 8:23 och 8:25. Den tredje blev jag bra pressat av Oskar och hade 8:12 men var inte trött nog utan körde själv en 4:e intervall och pressade mig att köra den 8:11 som också var snabbast. Tror Sträckan var 1700 meter cirka och 125 höjdmeter lång stigning. Sen var vi alla trötta och lägret avslutat. Kul och lärorikt och jädrigt jobbigt.

Vill tacka alla deltagare samt Håkan som coach. För min del var detta den sista tuffa veckan innan snöpremiären i Bruksvallarna om knappa 3 veckor, nu blir det lite lugnare veckor fram till dess. Tyvärr glömde jag fota under passen, men jag lovar det var hårt.

En tanke kring ”Läger på Hallandsåsen

  1. Pingback: Hallandsåsen | Oskar Henriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *