Kuperad tröskel i Bruks

Ytterligare en bild från arkivet, även denna från klubblägret 2015 som Oskar Henriksson tog, han som annars bruka vara min personliga fotograf men inte här, kan beror på att jag inte har frågat honom förstås och ha mig själv att skylla.

Idag blev det ett ledarpass för min del på förmiddagen, ytterligare en nybörjargrupp hade man som var riktigt duktiga. På eftermiddagen fick jag till ett eget pass som var ett längre drag tröskel i den klassiska stilen. Var en aning lat och vallade inte om utan kletade på ordentligt med burkvalla på mitt redan befintliga klistervalla. Funkade dock bra men hade fantastiskt dåligt glid i förhållanden som redan inte var alltför snabba så inga drömsnitt på tröskeldraget. Jag körde kort och gott stora delar av den fem kilometer långa slingan som normalt bruka användas när det är snöpremiär här. Fyra varv blev det och hade följande siffror:

  • Tid: 54:56 min
  • Distans: 16,21 km
  • Snittpuls: 170 (88 %)
  • Höjdmeter: 503 m

Ett stabilt bra genomförande av pass även om jag började få problem att få fast skidorna i de branta delarna under andra halvan av passet. Behöver träna mer att få fast skidorna när jag är trött, även om dagens pass är en bekväm form av intervaller som kändes att man kunde köra en timme till i samma intensitet utan problem. Fick även sällskap av Adam av andra halvan av sista varvet så lite högre puls blev det då men det är nog bra att skrämma upp den sådär lite på slutet av själva intervallpasset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *