Kul på hjul

Lineros "rullskidbana"

Lineros ”rullskidbana”

Hej skidnördar och alla andra

Idag har jag jobbat i tre timmar, lagom det på en lördag. Sedan var jag tränare tillsammans med Christian för Skånes framtida skidstjärnor. Vi höll till på Linero idag, som har ett område som är asfalterat där massor med aktiviteter kan utövas. Skånes och Lunds första rullskidbana?. Vi åkte runt lite där på den ungefär 80-100 meter långa tekniska banan, man åker ogärna på tävlingsrull där. Sedan körde vi fotbollsrullskidor, riktigt bra balansövning och något även allt fler vuxna borde köra mer av.

Efter ungdomsträningen stack jag själv iväg i det trista vårvädret. Kallt och blött var det i början av passet men blev något torrare och soligare på slutet. Åkte skate på tävlingshjul, riktig kul nu när man inte åker och är rädd hela tiden. Dagens runda utgick från Lund, ut på Hardebergaspåret och sedan upp på bilvägen som går till Skrylle (förbi Rögle dammar) sen vände jag där och körde sedan nerför Hardebergabacken och vidare till Dalby och sen vände jag tillbaks till Lund igen. Den sträckan visade sig vara 27,7 kilometer och det tog 1:09 timmar att åka. 200 höjdmeter och en snitthastighet på 24,1 km/h, där det var jämn lugn fart med inslag av impulser. Börja få lite kläm på åkningen nu, gick t.o.m. ganska bra trots det var snorhalt lite här och där. Men det är i hög fart och på tävling det ska kännas bra.

Lite osäker hur det ska gå imorgon då jag inte känner mig hundra i vaden. Den vill mest sluta fungera när jag åker fort. Men det ska bli skoj att dra igång rullskidsäsongen i alla fall. Det utlovas kallt väder imorgon men förhoppningsvis blir det ingen nederbörd. Förra året snöade det på toppen av Hovfjället när vi körde Hovfjällsracet i klassisk stil i maj månad, så den erfarenheten har jag. Landsjön går som sagt imorgon, först rullskidklasserna på förmiddagen där jag tävlar i skate 12,5 kilometer och sedan blir det löptävling 5,5 kilometer i lag dessutom, så det blir skoj.

Bilder från Christian Bengtssons mobil:

 

En klassiks 4-4-2 Lagerbäckuppställning må tro?

En klassiks 4-4-2 Lagerbäckuppställning må tro?

Kul är det

Kul är det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *