Korta stakintervaller

F.v Viktor Asking, Theodor Danielsson,Peter Renlund och Alfred Buskqvist. Alfred var inte med och körde intervaller, tur det för annars hade man nog fått åka ambulans från skidspåren.

Onsdag och återigen stakintervaller, samma gäng som sist men idag var också Peter Renlund, trevligt. Så fyra testosteron fyllda killar som skulle åka fort men det gick inte fort då det var redigt sugföre. Nio plus och sol, var inte mycket tyg på kroppen idag inte. Förutom alla motionärer som verka ha lika mycket på sig oavsett om det är -12 eller +9. Men om 20-30 år är vi väl där och är en bitter gubbe och en äkta hetsmotionär. 

Dagens plan var hursomhelst att dra en tröskel som tog 6:23 minuter och man noterade 155 (80 %), skön start även om det kändes tuffare än vad pulsen skvallrade om. Sedan körde vi tre block med korta intervaller med lång vila emellan. Dessa block såg ut såhär:

  • 4x ”90/60” 
  • 6x ”60/60”
  • 8x ”30/30”

Det var lika jobbigt som det låter, vi hetsade varandra och föret gjorde det knappast bekvämt att åka. Motvind och solpartier gick inte snabbt direkt. Noterade 180 (93 %) i maxpuls så det är väl helt okej. Idag körde jag på ett par gamla universella klassiska skidor med 2 mm rill både fram och bak. Skrev att jag hade 2 mm i måndags också men det hade jag inte alls, har för många skidor för att koll tydligen. Jag hade bra skidor idag och gick bra där det var skugga och i solen så sjönk dem ner ordentligt när man försökte trycka på, vilket man försökte mest hela tiden. Idag gled det lite bättre i spåret än utanför. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *