Kort och hårt!

Denna veckan ska jag köra kortare men hårdare pass, det blir med andra ord lite mängd. Kort men inte så hårt blev mitt första pass idag. Var ute och sprang med Raj i Fyledalen, en mil i ganska tuff terräng men ändå ett tempo på 4:35 min/km, utan större ansträngning d.v.s. A1. Terrängen kan liknas som terrängen i Lidingöloppet, lite grusväg och lite skogväg/stigar. Vi hade även en ”Abborrebacke” i form av Tegelbruksbacken, en stigning på nästan 60 höjdmeter. Totalt klättrade vi 118 höjdmeter på de 46 minuterna vi var ute. Lite snabbare än vad vi brukar springa den rundan och man kan till en fördel ibland ha draghjälp av en hund. Lagom runda för Raj, han är ju inte tre längre. Han blir fem år senare i veckan, snart gammal ju. Annars gjorde jag igår något så dumt som att anmäla mig till en lokal löptävling i April.

Så här glad blir Raj när han har varit ute och sprungit.

Så här glad blir Raj när han har varit ute och sprungit.

Var ute i stallet och flyttade kalvar. Denna röda tre dagar gamla kalven vid namn Rosa, försökte rymma i sin tillfälliga box i helt i halm. Det gick sådär kan jag berätta.

Var ute i stallet och flyttade kalvar efter löppasset. Denna röda tre dagar gamla kalven vid namn Rosa, försökte rymma i sin tillfälliga box i helt i halm. Det gick sådär kan jag berätta.

Åkte sedan vidare till Lund och gjorde olika tester med spänst och styrka. Är med i ett försök där Freya gör ett arbete om vad kraften fördelas i olika övningar, om man förklara lite kort. Jag och Oskar var testpersoner och det var riktigt roligt och intressant. Man fick elektroner påsatta på kroppen och en apparat runt midjan. Övningarna som gjordes var situps, rygglyft, stående hopp vertikalt samt horisontalt. Ska bli kul att se resultatet så småningom.

Såg ut som en självmordsbombare, hade jag sätt ut så där på Malmö central, hade det nog blivit kaos.

Såg ut som en självmordsbombare, hade jag sätt ut så där på Malmö central, hade det nog blivit kaos. Foto:Oskar Henriksson

Situps övningen. Foto: Oskar Henriksson

Situps övningen. Foto: Oskar Henriksson

Hopp! Foto:Oskar Henriksson

Hopp! Foto:Oskar Henriksson

Situps för Oskar.

Situps för Oskar.

Kvällspasset blev med klubben, vi var ett större gäng på omkring 10-12 åkare, kul! Jag åkte på 4:or. Rundan vi åkte var Lund – Staffanstorp – Dalby – Sandby – Lund, sen till och från våran samling i Vipeholm. Fin runda idag när det faktiskt inte blåste alls men varierad kvalité på asfalt och stavfäste. Man kan ju inte få allt här i livet. Gick för mig i lugnt tempo, kände mig stark och kunde åkt på 5:or om det nu hade funnits. Vid Staffanstorp blev det en fartökning för mig, Oskar och Henry då Oskar lyckades tappa något till hans kamera. Gick fint att ligga på rulle i de två kilometerna vi behövde för att komma ikapp. Kunde ligga precis i A1 trots en snitthastighet på runt 20 km/h innan vi var ikapp de andra åkarna. Annars var det lite som AIK- klacken, inte helt samspelta och vi splittrades allt mer och vissa tempoökningar skedde, men hakade inte på mer en fartökning. Väl i S-Sandby så körde vi fri fart. Jag, Oskar och Henry tryckte på med Oskar som draglok. Henry fick släppa strax innan Lund men för mig gick det oväntat lätt att hänga med Oskar som körde på 2:or. Låg bara i höga A1, låga A2 trots 20 km/h på 4:or, då är det ändå mestadels motlut den biten. Kändes riktigt bra och jag kunde åka förvånansvärt stort och lugnt men ändå fort.

Data från klubbpasset

Sträcka:
42,09 km
Hastighet:
17,23 km/h
Tempo:
03:29 min/km
Maxpuls:
170 slag/min
Snittpuls:
138 slag/min
Kaloriförbrukning:
1456 kcal
Träningseffekt (TE):
3,1
Höjdmeter Upp:
170 m
Nedstigning:
194 m

 

aik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *