Kort och hårt lunchpass

Haft digitalt möte hela dagen och då passar det perfekt att köra ett kortare intervallpass på lunchen, vilket jag också gjorde. 40 minuter tog passet, han sedan duscha samt äta innan lunchpausen över en timme var över. Effektivt. Upplägget var annars detsamma som 1:a april då jag också körde samma upplägg, men lite hårdare, vilket fungerade bra. Lutningen var i vanlig ordning max som är 11,7% och vilan låg på två minuter. Siffror här nedan:

  • 5 min tröskel @ 10,2 km/h – 156 (81%) snittpuls
  • 5x”90/30″ @ 11,6 km/h – 162 (84%) snittpuls
  • 5x”90/30″ @ 11,6 km/h – 164 (85%) snittpuls

Maxpuls på 179 (93%), inte så hög och snittpulsen var även den inte så värst hög ändå. Känslan var ändå bra men var jobbigt på slutet. Funderade länge om om jag skulle öka hastigheten men körde samma rakt igenom. Däremot så körde jag någon sekund extra per intervall under sista blocket samt att jag körde ”hela vägen in” sista blocket där då sista intervallen blev två minuter istället för 1,5 minuter. Så block ett hade jag 7,5 minuter intervalltid och andra och sista 8 minuter intervalltid. Lite stel var jag idag vilket påverkade löpningen, framförallt på slutet när jag låg på rött. Sitta länge innan är inte så bra för mig numera, börja bli gammal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *