5 min – 2x5x”90/30″ intervaller på löpbandet

Ny vecka igen och även ny månad. Blev på förmiddagen ett intervallpass på löpbandet. Kort och effektivt pass som var över efter 40 minuter.

Efter uppvärmning så körde jag först en tröskel och sedan två block ”90/30” intervaller, i siffror så såg det ut såhär:

  • 5 min @ 10 km/h – 157 (81%) snittpuls
  • 5x”90/30″ @ 11,5 km/h – 161 (83%) snittpuls
  • 5x”90/30″ @ 11,6 km/h – 168 (87%) snittpuls

Lutning 11,7 % och vilan låg på två minuter. Hade lite svårt att driva puls men det ordnade upp sig. Första intervallen som var en tröskel, hade jag klart mycket lägre snittpuls än när jag körde samma fart och lutning för två dagar sedan. Skillnaden denna gång var att jag idag inledde med den intervallen och å körde stegintervaller med en minuts vila. En markant skillnad. Känslan idag var knappast bättre än då. Men känslan idag var ändå så pass bra att jag valde att skruva upp hastigheten på det andra och sista blocket. 0,1 km/h är inte stor skillnad men det märktes verkligen och det blev styvt på slutet. Bra pass i övrigt och ändå bra ben.

2 tankar kring ”5 min – 2x5x”90/30″ intervaller på löpbandet

  1. Pingback: Kort och hårt lunchpass | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

  2. Pingback: Korta löpbandsintervaller | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *