Kolugnt idag

12737102_10153195203211707_1033693500_o

Vaknade upp tidigt av en yllande hund på morgonen, jag yllade tillbaks och var en anning besviken att jag inte kunde/fick sova ut. Man var bra trött igår med åtta timmar i bil och två timmars skidåkning. Bestämde mig tidigt att inte träna något idag. Blev 17 timmars träning förra veckan och kände mig egentligen sliten de flesta dagarna den veckan. Denna veckan blir det mindre träning och jag hoppas att jag är pigg när jag ska åka Borås Ski Marathon på söndag. Jag har en känsla att jag kan åka bra där,

Trots jag inte har tränat idag har jag varit i rörelse under nästan hela dagen. Jag gillar att röra mig och har väl någon positv ADHD som gör att jag inte eller snarare sällan kan/vill sitta still. Hemma på gården ska det vara revetion nästa vecka och därför fanns det många sysslor att göra. Man ska tydligen tvätta fönster, så det ser bra ut. Kor ser väldigt dåligt och de märker inte om de är nytvättade eller inte. men snyggt blev det. Kan väl säga att det var lite fler fönster än vad som finns i en etta på Östermalm. Fick även rykta korna, så de ska se fina ut. De har av någon anledning (lathet kanske) att ha svansen ner i gödslen när de lägger sig ner. Nu är de duktiga annars att hålla hygienen på olika viss, men ibland behöver dem lite hjälp på traven att bli fina. Kul att gå runt i stallet och umgås med de mjuka djuren. Lyssnade samtidigt på Håkan Hällström och Kent samt Jonas Coltings senaste Podcast, där det bl.a. handlade om mat och politik. Korna undrade varför Naturskyddsföreningen säger att ekologiska korna bidra med den biologiska mångfalden och inte dem (konventionella), jag sa att dem har fel och att de var lika viktiga för den biologiska mångfalden. Kor är viktiga för det korta kretsloppet. Lätt att skylla på dem att de är miljöbovar men knappast deras fel att människan missbrukar denna planet. Få se hur det blir i framtiden, vi kanske få skicka ut miljöpartisterna med röjsågar och röja igenväxta ängar. De gillar ju att vara utomhus har jag hört. Nu har jag kritiserat någon igen men många tyckte min kritik eller diss om seedningen igår var sannorligen mild, så jag kanske var lite hårdare idag……….eller inte.

Nog med det, var själv ute och gick en sväng på kvällen, hamnade visst hos farmor och farfar. Man fick fika och kaffe där. det var gott. Härligt annars att vara ute och göra nytta på gården, det är liksom en livstil att vara bonde. Har du nånsin hört en bonde som blivit utbränd? trots upptill 12-16 timmar per dag, varje dag i 365 dagar om året. Man kan säga att de leverera 24/7 365 dagar altenativt 366 dagar detta året.

Imorgon blir det träning igen, det ser jag framemot.

Några skåningar efter gårdagens lopp. Foto från Erik Wickströms blogg.

Några skåningar efter gårdagens lopp. Foto från Erik Wickströms blogg.

Rycktade en "svarting" (SLB ko) som Bosse Hansson hade uttryckt sig.

Rycktade en ”svarting” (SLB ko) som Bosse Hansson hade uttryckt sig.

En nyfiken tjej som gillade mig eller kanske Håkan Hällström som jag lyssnade på just då.

En nyfiken tjej som gillade mig eller kanske Håkan Hällström som jag lyssnade på just då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *