Juljogg

Bild från ett löppass från juldagen förra året. Foto: Oskar Henriksson

Tanken idag var att åka rullskidor som har varit en tradition de senaste åren på julafton eller som det då blir- (h)julafton, dock så glömde jag visst mina pjäxor på Frösön, så den tanken att åka en tur på rullskidorna sprack. Att vara helt ärlig så blir jag ingen bättre skidåkare av att missa skidträning i fem dagar, kanske t.o.m. var bra jag glömde dem hemma i lägenheten.

Istället för rullskidor så var jag och min bror ute och sprang en sväng innan julfrukosten, det blev 19 kilometer på exakt 1:40 timmars löpning och vi lyckades ta 200 höjdmeter, givetvis hade jag även lyckas glömma pulsbandet hemma men skulle tippa att jag låg runt 130 (67 %) i snittpuls. Är ingen vidare form i allmänhet och löpformen är inte den bästa men det är inget som är någon prio direkt så här års, när jag var ung och lätt i kroppen så studsade jag utan vidare en bit under 5 min/km tempo, men idag 5:15 min/km tempo. Dagens tur gick hemifrån Nedraby och vidare till Fyledalen innan vi kom ut på vägen mellan Högestad och Sövestad innan vi sprang hemåt.

Väl hemma blev det invägning för männen i familjen, jag var tyngst (73,8 kg) och fick därför kraftigt restriktioner innan julmaten skulle intas. Jag vägde mig ändå efter en extra morgonpiss samt efter träningspasset då jag hade tappat en del vätska, lättare än så blir jag inte detta år i alla fall. Annars var väl denna julen likt som tidigare, jag gjorde julgröten med våran just nu 4,5 procenthaltiga mjölk direkt från korna, men jag fick också göra debut som jultomte, jag är i och för sig en tomte de andra 364 dagar om året , fast inte utklädd då.

Få passa på att önskar er alla trogna och otrogna läsare en riktigt god jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *