Himma i Skåne för julfirande

Öresundsbron- porten till Skåne. Bild från när jag flög från Kastrup till London i april, desto bättre väder då än dagens nio grader och blåst.

Då har man kommit hem till ett snöfritt Skåne, har väl inte varit helt okomplicerad resa hem men dagen började med att hinna med att träna 2,5 timmar lugn skejt med Zebastian i nysnön som stundtals kändes som man åkte i sirap, snittfart därefter.

Hemresan skulle ske för första gången med flygbolaget Easyjet, som skulle flyga från Östersund till Köpenhamn, bra rutt för en skåning som jag. Problemet var att man tydligen var tvungen att checka in två timmar innan avfärd så jag fick till en början inte åka med. Eftersom jag inte var ensam om att missa incheckningen så lyckades vi som inte skulle checka in bagage få komma med på planet ändå. Vilken tur man hade tillslut, fick pressa mitt handbagage med alla julklappar så den gick igenom för att räknas som handbagage, tur också att det lyckas bli varmt under min vistelse här i Skåne, vilket innebär att jag inte tog med så mycket träningskläder,.

Flygresan ner sen till Kastrup och Köpenhamn gick smidigt och sedan tåg vidare till Hyllie utanför Malmö där det tydligen var gränskontroll (hur länge ska detta pågår?) och såg tåget mot Ystad kom in på spåret bredvid, fick springa som en galning efter jag hade räknas som svensk och sprang näsan över barn och pensionärer i värsta farten som man skulle tro man hade rånat Guldfynd eller nåt. Hann med tåget och kom sedan hem till föräldragården där jag bl.a. har bekantat mig med våran nya lilla valp samt alla nya kalvar och alla andra djur och familjemedlemmar för den delen.

Härligt att komma hem till Skåne igen även om vädret är tråkigare än tråkigast. Har annars njutit av kronhjortstek som är skjuten på våran mark och druckit riktigt mjölk direkt från korna.

Tur att man kom hem, imorgon är det julafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *