Jordgubbssloppet 2019

Topptrion, tv Oskar, Johannes, Jonas. Foto Therese Hansson

Idag arrangerades det privata evenemanget tillika ett av landets mysigaste, avslappnade, trevligaste lopp, nämligen jordgubbsloppet. Detta var även troligen 10- års jubileum och troligtvis satte jag även banrekord på 35:30 på den knappa milen, ingen som riktigt vet men det är ju just det som är charmen med detta evenemang. 

Jordgubbsloppet har två distanser där du kan springa, eller det är ju inte så noga, du kan ju cykla, springa på fel håll, spelar ingen större roll. Det spelade inte heller någon roll när vi startade loppet, kl: 10 var planerad men alla hade inte ens kommit till dess och det var bara jag och en till som värmde upp, så borde ju alla tävlingar var- så där lagom utan press, dessutom fick man ta med egna nummerlappar, jag valde en nummerväst från SM i Skellefteå förra året. Den gången var det stafett men vi kom aldrig till start så glad att dem kom till användning idag, där även Andreas sprang i en sådan nummerväst.

Någon press hade inte jag heller utan tuffade på med ett stabilt tempo där jag noterade 6:59 minuter första två kilometerna som var flacka. Sen började slingan Tegelbruksbacken där jag fick ta i för att mig upp och sen ner var jag lite väl passiv och försiktigt och var lite rädd att fastna i det höga gräset eller halka då jag sprang i asfaltskor, med det fungerade fint även på skogsväg. Fortsatte sen springa en dryg kilometer flackt på grusväg innan man vek av till Kullamöllavägen och fick ytterligare en fin lång stigning, men hade därifrån och in till mål lite svårt att hålla tempo kring 3:30 min/km som jag lyckades ganska enkelt i början av loppet men fick ett grymt bra pass där jag försökte trycka på. Fin sista kilometer (sista 700 meterna) där det i princip bara går nerför in mot mål. 

Jag sprang lika fort runt Tegelbruksbacken som jag gjorde för fyra år sedan men var totalt sätt 30 sekunder snabbare idag som då och tror jag var cirka 20 sekunder snabbare bara första två kilometerna idag som då. Annars stabilt utan någon riktigt bra känsla i kroppen, men resterande intressant som ointressant information kan ses via bilderna med kilometertider med mera. Skulle väl säga att en flackare mil hade jag sprungit ungefär en mil snabbare kanske, även om dagens underlag inte är långsamt, lite blötta partier i Tegelbruksbacken och även lite grövre sten på vissa delar av grusvägarna men annars bra och fint underlag.

Annars stort tack till alla cirka 15-20 deltagare och tack till Tina och Oskar Henriksson som fixade allt med evenemanget med bl.a. jordgubbar och glass som smakade fint i värmen. 

Prisutdelning.Kilometertiderna


Två rejäla stigningar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *