Intervaller i skogen

Lyckades få till lite träning kring ÖSK- området i Östersund denna fortsatt varma vädret som råder här. Barüber blev det förstås, bli lite tvätt med denna värmebölja om den fortsätter. Hursomhelst så drog jag efter uppvärmning igång ett tröskeldrag på sju minuter och hade trots en del obanad terräng ett snittempo på 3:41 min/km, hade 3:53 min/km sist jag sprang samma runda för två veckor sedan. Hade bra flyt i löpningen. Snittpulsen landade på 161 (84%), ändå beskedligt.

Sen drog jag upp maxpulsen till 183 (95%) på de nästföljande intervallerna, den tog knappt tre minuter och en drygt. Men lika många höjdmeter, d.v.s. 65 höjdmeter uppför gamla slalombacken men från två olika håll uppåt. Bra förhållanden då det var torrt mestadels men satte inte PB men ganska nära ändå. Det är bra. Började strama i baksidorna så körde sen väldigt kontrollerat, två block 5x”45/15″ intervaller. Även dessa uppför.

Kändes ändå som det gick bra och att benen var tämligen pigga. Imorgon väntar vilodag och på lördag ska jag springa Hällrace.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *