iDxa och rullskidor

Det här är jag och min kropp i en massa siffror.

Ännu en fullspäckad dag från morgon till kväll. Började tidigt att åka till Vintersportcentrum även idag, men idag var det inget maxtest utan det räckte med att ligga ner och bli skannad från topp till tå. Det jag fick reda på var bl.a. hur fet jag är, muskelmassa, benmassa med mera. Till min stora förvåning så visade dagens vikt på 73,3 kilo. Trots detta så var jag tydligen fett, åtminstone om man jämför med andra skidåkare. Har alltså en fettprocent på 18 procent och man borde ligga runt 10-15 procent om man ska bli något här i världen. Har ju ständigt sagt att jag är fett. Att jag har en hög fettprocent på min kropp beror på vilken kroppstyp man är, jag har naturligt små och lätta muskler och därför kan jag ha en hög fettprocent trots det inte syns egentligen.

Har blivit lite aktivitet idag med, första full hand (fem timmars träning) blev det för detta träningsår. Fördelat tre timmar klassiskt på förmiddagen på rullskidbanan och två timmar bensär i blåsten på eftermiddagen. Detta resulterade i 75 kilometers rull på mina Marwe 6:or resp. Elpex 3:or. På förmiddagen var fokus på att göra olika teknikövningar, så ibland blev det åkning med en stav, ibland bara stakning och ibland blev det fokus på att byta växlar ofta oavsett terräng. Kan även säga att man hade mer human puls idag än den senaste tiden, den låg mellan 120-130. Nöjd så. Orka inte skriva mer idag, har haft fullt upp och kroppen värker men snart ska man sova och imorgon blir det ytterligare en massa ny spännande jobbig träning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *