Hemkommen till Skåne

 

 

 

 

Mätkigt att ha en sån skylt i min bil, den lär sitta kvar hela veckan, minst.

Mätkigt att ha en sån skylt i min bil, den lär sitta kvar hela veckan, minst.Hemma i Skåne igen efter en lång resa hem tillsammans med Oskar. Resan tog över nio timmar och var lite som mitt Vasalopp igår, snö och kö som gjorde det överkomligt att ta sig fram men sen in i Värmland släppte det och det gick allt bättre sen. På radio var P4 Värmland väldigt underhållande med en härlig dialekt, kan tänkas flytta ditt. Har inte helt oväntat varit vilodag för mig idag, men känner inget i kroppen direkt efter loppet igår. Är som jag säger att A1- pass inte sliter på kroppen, verka ju stämmar på mig i alla fall.
Har kunnat smälta dagens Vasalopp något nu och har försökt hitta de positiva sakerna i loppet. Jag gör egentligen ett bra lopp från Smågan in trots jag åkte oftast i de spåren som inte gick fortast när jag avancerade fram i fältet. Hade ett lika hopplöst läge som den nuvarande svenska regeringen har, så det var ju svårt att göra något. Nu är det så att det är helheten som gäller under ett helt lopp, det räcker inte alltid att åka bra 90 % av loppet. Så helheten var en riktig miss och efter Axa Ski Marathon i början av året var gårdagens Vasalopp det sämsta skidloppet i vinter. Jag hade åkare som jag nyligen har slagit klart i de senaste långloppen jag åkt men fick stryk igår med massa placeringar. Slog visserligen någon som jag inte gjort förut men jag har inte bara slagit en, utan flera stycken som kom topp 100 i gårdagens Vasalopp. Blev spurtslagen av vinnaren i H55, minst sagt förnedrande för en snart 25- åring som mig. Slog dock en norrman i den spurten det är ju bra. Senast jag slog en norrman var i Alliansloppet där jag långspurtade och slog då Stian Hoelgaard, han blev 2:a igår. Det är en bra sjuk skidvärld vi lever i. Det kanske säger lite om vad jag egentligen har för kapacitet, vill aldrig mer har en sämre placering än den jag hade igår i ett Vasalopp. Det kan jag nästan lova!
Positivt var att jag blev snabbaste Tomelillabo och var nära sex timmar (!) förre näst snabbaste i samma kommun, enligt de som har angivet Tomelilla som bostadsort. Jag hade alltså kunnat åka ett Vasalopp till samt Kortvasan om jag hade åkt snabbt innan närmsta Tomelillabon hade kommit i mål. Få tillägga att Oskar är en sån där fin person som numera är skriven i storstaden Lund, annars är ju han också från Tomelilla. Som sagt så fick jag gräva djupt för att hitta positiva saker, men jag tog mig i alla fall i mål trots den starten jag fick. Om jag inte har helt fel blev jag snabbaste skåningen boende i Skåne samt tävlande för skånsk klubb. Var näst snabbaste skåningen efter Rickard som tävlande för en skånsk klubb och näst snabbaste åkare boende i Skåne. Linus Larsson blev snabbaste skåningen som är från Skåne, men han har levt i exil länge väl så han räknas väl som dalmas nuförtiden. Lite osäker över den statistiken men jag är annars en statistik nörd och gillar att gräva djupt, lite väl djupt ibland.
En liten film från gårdagens lopp, nu har jag också gjort reklam för Volvo, precis som Zlatan och Avicii, dock är jag inte lika rik som vad de är.
 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *