Behandling, gym och mer om Vasaloppet

Jag har grottat ner mig med mer statistik och information angående söndagens Vasalopp. Positivt var att jag åkte snabbare än täten mellan Smågan till Risberg. Negativt är att det var det enda positiva jag lyckades hitta denna gång. Nu var det så att täten åkte galet långsamt och många lyckades åka snabbare än täten mellan den nyss nämnda sträcka. Men jag kanske var den enda som klarade det som inte låg topp 500? Jag låg på plats 539 i Smågan.

Inte nog med Vasaloppet där, har varit mycket snack angående damernas avslutning  i söndags. Damerna hade lovat att få egna spår in mot mål, inget vad jag vet som stod i PM:et men man kan väl säga att det gick sådär med det hela. Under lopp händer det incidenter mest hela tiden och den stora snackisen var att ”motionärerna” stod i vägen när damernas lopp skulle avgöra. Vet inte vad Daniel Rickardsson tycker om att kallas motionär när han endast var en halvminut förre damsegraren. Nu var det så att Rasmus Ax blev diskad efter har ”hindrat” damtäten en bit ifrån målet. Som sagt det händer incidenter hela tiden och Rasmus fick betala högt pris efter gjort sitt bästa lopp nånsin samt att bli uthängd i media. Det är så att alla har rätt att vara med och delta på lika villkor, något som jag fick skit för när jag blev fälld när jag åkte Borås Ski Marathon. Men när jag blev fälld så frågade jag t.o.m. hur det gick för motionären som fällde mig, jag kokade inombords men det är sånt som händer i lopp med mycket folk och många varv. Idrotten är inte alltid rättvist, det gäller ibland eller snarare ofta att ha bra position i lopp. Ett exempel var min sista kilometer i Vasaloppet. Jag låg sist och orkade inte ta mig fram på upploppet, när jag väl fick fritt hann jag inte fram till de övriga. Jag hade helt enkelt för dålig positon in mot mål och var trött som gjorde att jag inte orkade. Tycker dock synd att inte Britta vann men så är det ibland, det är mycket prestige att bli topp 100 för herrarna också. Nu när man väl få feministerna efter mig på kvinnornas dag men  det gör inget, är väl skoj att bli jagad av tjejer. Det händer ju aldrig, så det hade varit spännande. Men hon där Maria Sharapova visade inget gott exempel för kvinnorna när hon har tagit hjärtmedicin tillika Meldonium som är dopningsklassat. Men jag säger att ha den äran alla flickor/tjejer/kvinnor/tanter på den internationella kvinnodagen. Vet inte att ha den äran är det rätta ordet men det är ju så den feta musen (eller möjligen råtta) som säger så i Askungen som man ser på Kalle Anka varje jul.

Nog med det, har fått behandling idag för benen, de kändes helt okej ändå. Använde ju inte benen så mycket under Vasaloppet. Men benen använde jag flitigt under dagens enda träningspass som bestod av löpning till och från gymmet och väl i gymmet körde jag och Maria detta idag:

 • Knäböj, 3×8 70 kg
 • Marklyft, 3×8 90 kg
 • Bänkpress, 3×8 55 kg
 • Tricepsdrag i maskin, 3×8 59 kg
 • Mage med raka ben, 3×12
 • Bicepscurl med skivstång, 3×8 27,5 kg

Kändes ganska bra idag, tanken framöver och slutet av säsongen är att träna mer maxstyrka igen, det blir nog bra. Tro eller ej så snackades det mycket om Vasaloppet vill jag lova.

2 tankar kring ”Behandling, gym och mer om Vasaloppet

 1. Pehr-Eric

  Kul att du skriver så mycket om vad som rör sig i ditt huvud före, under och efter loppet.
  Bra jobbat Johannes.
  Angående Rasmus, har du sett sekvensen på TV. Det såg inte snyggt ut i direktsändningen i TV.
  Dessutom trångt för TV har en skoter som följde ledaren för damerna hela tiden.
  Kul läsning som alltid
  Pehr-Eric

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Tack, jag tycker man ska vara öppen och skriva om det mesta när man har blogg!
   Jag har inte sätt hela loppet men har sätt sekvensen med Rasmus och damerna, skulle det vara på upploppet hade det varit diskning. Men den incedenten han tillsut blev diskat från är ingen diskning enligt mig eller andra åkare då det dels inte hindra direkt utgångslägret. Man är trött på slutet och det är sånt som händer hela tiden under ett lopp, framförallt i slutet av loppet då man oftast är som tröttast. Sen tycker jag det är fel att kalla herråkarna för motionärer som de (framförallt Rasmus) hängdes ut media. Tyvärr är det sådant det kan vara när man håller på med idrott!

   Hoppas vi ses snart!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *