Handboll Ystad IF – Lugi

Har nu på kvällen sätt handboll igen. Var den fjärde matchen i kvartsfinalen i slutspelet i handboll. Plats i nya fräscha Ystad Arena och det var nästan fullt, ungefär samma stämning som på Old Trafford för några dagar sedan. Handboll är en enormt tuff sport och väldig rolig att se live, det borde fler göra. Blev onödigt spännande med det blev vinst för YIF och nu väntar en avgörande match i Lund på fredag. Jag tackar Rickard (Ystad målarna) för att jag fick gå på även denna slutspelsmatch.

Gåta: Har nu sätt på tre handbollsmatcher i Ystad Arena denna handbollssäsong, Ystad har vunnit två och förlorat två, hur är det ens möjligt?

Tränade med Rickard igår och idag så tränade jag med Raj. Det är bra att träna med en hund om man vill ha draghjälp, som jag behöver mer än väl. Jag är inte överviktigt (74 kg) längre och jag är frisk (jämn puls= en indikation att man är frisk) igen, men jag har en bedrövlig kondition. Sprang en gammal runda som mäter exakt en mil, ganska lätt kupering förutom en vända runt/över Tegelbruksbacken. Även idag fick jag kämpa för att hålla mig inom A1, blev naturligt att pulsen steg i Tegelbruksbacken. Tre minuter tröskel blev det där. Sen fick man pausa en stund och få ner pulsen, samtidigt blev det en pissepaus, för båda två. Vi avslutade med ett tröskeldrag sista två kilometerna. Tempot var beskedligt men pulsen var uppe nära A3+ (92 %) när det var som värst. Trots detta var tempot bara 4:22 min/km, små kuperad men lika många höjdmeter som fallmeter. Visserligen var det lite blött och tungsprunget men förr i världen hade jag hållit 3:45 km/h i samma terräng i tröskelfart. Hade jag sprungit milen idag på tid hade jag inte klarat 40 minuter, inte ens om det var nedförsbacke och medvind.

Siffror från dagens mil:

 • Tid: 47:40 min
 • Distans: 10 km
 • Snittempo: 4:45 min/km
 • Snittpuls: 154 (79 %)
 • Maxpuls: 178 (92 %)
 • Höjdmeter: 120 m

Underlag: Mest grusväg, en del skogsvägar och lite på asfalt.

2 tankar kring ”Handboll Ystad IF – Lugi

  1. Johannes Inläggsförfattare

   Ystad hade två lag i högsta serien men annars har du helt rätt. Jag gick på det ena derbyt i höstas. Bra gissat, tyvärr har jag inget pris att dela ut men du få nöja dig med äran. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *