Green Run på torsdag

2:a Green Run 2016. Foto: Oskar Henriksson

Kommer ner till Skåne imorgon och har lite ”semester” och ska springa Green Run på torsdag. Blev 2:a förra året då det också var första upplagan. Man kan läsa mer om mitt lopp då, här. När det kommer till terränglopp i Skåne så har jag alltid ambitionen att vinna oavsett vilka som är med, så även på torsdag. Jag hade dock varit glad om det bara var upp och ner under hela loppet, är en del plattlöpning som jag inte gillar, eller snarare behärska så värst bra. Man kan läsa inlägget på Green Runs hemsida om favoriterna till segern i loppet. Jag har tydligen sagt att jag ska vinna och grilla dem i uppförsbackarna. Det står jag för till 100 %.

Jag kan inte påstå att jag toppar formen till torsdagens lopp, 9,5 timmar har man mäktat med hittills denna vecka och då är det fortfarande bara tisdag. Visserligen tisdagskväll, men ändå. Har spenderat dagens träningstimmar på rullskidorna. Först skejt med Zebastian på förmiddagen, tröskel med skytte för att var mer exakt. På eftermiddagen skulle jag själv ut och köra maxstakning i uppförsbacke. Backen jag körde var uppför direkt efter Velodromen och till Granrisbackens topp. 500 meter knappt och 36 smärtsamma höjdmeter mäter denna sträcka. Kände mig seg idag och blev som vanligt vidrig trött. Skillnaden från tidigare maxstakning i denna backe var att för det första gick fortare än tidigare pass men kände mig ändå fräschare efteråt, en bra stund efteråt kan jag väl meddela för efter varje intervall vill man egentligen bara lägga sig och dö………en stund i alla fall. Samtliga fyra intervaller gick under två minuter och det var första gången jag överhuvudtaget lyckades göra det, två blankt var det jag hade mäktat med förut som bäst. Få väl erkänna att medvinden kanske gjorde sitt, även om det egentligen bara handla om styrka och kondition då det är så fruktansvärt brant. Dagens splittrar var alla inom 1,5 sekunder och var i följande ordning: 1:58,2 – 1:59,2 – 1:59,7 – 1:58,5.

Bra pass på alla sätt och framförallt hann jag komma hem lagom till finalen av dagens etapp i Tour de France drog igång. Nöjd.

Jag först i bild och den slutliga vinnaren av första upplagan av Green Run Fredrik Petersen. Banan går på min gamla hemmabana (Tomelilla Golfklubb) och bilden är på väg uppför trapporna till gamla 17:e gula tee, nuvarande 8:e.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *