Funktionär

Kände mig som en assisterande domare i en fotbollsmatch som viftade med sin flagga utan att någon skällde på mig.

Kände mig som en assisterande domare i en fotbollsmatch som viftade med sin flagga för offside utan att någon skällde på mig, varken deltagare eller publik.

Igår körde jag 2x Anton och var på fest, idag fick jag skjuts av 2x Henriksson. Festen igår var grym och det blev sent, tur att den där klockan skulle ställas tillbaka så man fick en extra timme sömn. Har nog aldrig kört nio mil med bil på en ”halvtimme” förut.

Dagens aktivitet spenderades utanför Hörby där Skåneskejten och Klassiska kampen skulle avgöras. Skåneskejten var även i år DM för Skåne. Jag vann förra året trots krock med bil och i år var min uppgift att se till att vändningarna utfördes utan incidenter. Lyckades med det och är nöjd över det. Kändes helt okej att vara utanför tävlandet för en gång skull, sugen på att åka men samtidigt roligt att följa loppet och att vara funktionär. Kul att man kan ge tillbaka något för klubben som annars ställe upp väldigt mycket för mig. Men snart (förhoppningsvis) är man igång med tävlandet själv igen och det lutar åt något lopp i Bruksvallspremiären om tre veckor. Då kommer jag väl synas i TV när man knappt tar sig framåt i min röda klubbmössa och likna mer en Nils Holgersson figur än en skidåkare. Få se.

Dagens tävling i Skåneskejten vann SM- bronsmedaljören Lasse Ericsson på nytt banrekord på 43:24, på de 21,8 kilometer som loppet mäter. Jag hade tidigare banrekordet på 43:49 från förra året och vann då över Lasse med 20 sekunder. Då blött och idag soligt och torrt. Skönt med sol när man var funktionär. Lasse tävlar för Nybro skidklubb och tävlade inte i DM, utan det var Oskar Henriksson som vann DM. Freya Orban vann damklassen. I den klassiska kampen vann en IK Stern åkare, vid namn Jörgen Lindgren. Kul med folk utanför Skåne och även kul att det var fler än en ungdom/junior som deltog i ett DM. Har nog inte hänt på rullskidor så länge jag har varit aktiv i alla fall.

Själv så åkte jag förstås inte loppet men var ute och rullade på tävlingshjulen lite lätt. Blev lite drygt 20 minuter åkning och det mesta var till och från platsen där jag stod som funktionär. I och med att jag åkte rullskidor idag har jag åkt rullskidor i samtliga månader sedan april 2013, det är hela 42 månader i rad. Sjukt och ganska ovanligt skulle jag tro, även sydlänningar som oss ifrån Skåne. Kul att träffa alla klubbkamrater och alla övriga för den delen också. Inte vanligt nuförtiden man ser sina klubbkamrater så ofta. Var ett lyckat evenemang och ingen körde fel, succé.

Resultat

Jag och Lasse som höll till vid ena vändningen i skateloppet. Lasse sprang Markusloppet igår som är ett ultralopp, styvt.

Jag och Lasse som höll till vid ena vändningen i skateloppet. Lasse sprang Markusloppet igår som är ett ultralopp, styvt. Foto: Lotta Huselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *