Fredagsstak + styrka

Bra träningsfredag idag. Passade på att mjölka ur det sista av spåren i Brunflo, fick skarva på ett ställe där det saknades snö men i övrigt så är det en del snö och med nattkallt i en vecka nu så går det åtminstone staka, kanske även skejta. Idag så stakade jag, hade bara varit lite kallare i natt så hade det varit perfekt. Nu sjönk man ner rejält här och där och fick efter en stund ont i ena armbågen. Har snart ingen kroppsdel som känns hundra.

Såg ingen annan förutom en som försökte gå samma slinga som skidspåren, såg jobbigt och svårt ut, kanske för att det är skidspår? Bara en teori. Till min stora glädje så såg jag några timmar efter passet att de dragit om spåren, förmodligen årets sista. Kul ändå, är faktiskt till stor del bra med snö och förhållandena blir bra om det dras om.

Jag var ute i 1:20 timmar, varav två kilometer var löpning till och från skidspåren, resten var 15 kilometer stakning. Snittpulsen landade på 121 (63%). På eftermiddagen hann jag med ett kort styrkepass, körde en del rehab för ljumsken med utfallssteg utan belastning (extra vikter) och med gummiband. Den lever annars sitt egna liv, ibland känns det riktigt bra, framförallt när jag rör mig men för mycket stillasittande så får jag ont och blir stel. Hoppas lite rehab och lätt styrka ska hjälpa. Annars så körde jag dessa övningar:

  • 3×8 25 kg enarmsrodd med hantel
  • 3×45 dips
  • 3×10 fällkniven
  • 3×8 @ 17,5 kg axelpress med hantel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *