Fredagsfys

Då var det fredag och man har hunnit med två korta träningspass. Började med att jogga (123 i snittpuls) till jobbet kl: 4:30 och tog en kuperad runda över berget så man piggnade till, lagom långt pass och skön start på dagen. En timme tog det och kom en mil och 267 höjdmeter, nästan bara löpning på stigar. Efter en lång jobbdag så körde jag ett TRX- pass kl: 19:30, lång tid mellan passen.

Igår sprang jag fartlek, var lite låg på energi och kanske inte bästa upplägget att köra intervaller efter en lång dag och att ha golfträning för en massa barn och ungdomar, tar en del energi även om det ger en hel del också men blir ofta två intensiva timmar och inte lätt att ha koll på allt och inte gör det lättare när tre i ena gruppen heter Isak. Jag körde hursomhelst bara ett längre drag och ett hårdare drag uppför. Det längre draget gick runt Ändsjön plus lite till, platt runda men väldig svår terräng att springa fort, blev mycket löpning på spång, 14:15 minuter tog det och sträckan var 3:27 kilometer (4:21 min/km), snittpulsen blev bara 153 (78 %) men terrängen gjorde det svårt att springa fortare och bli tröttare som sagt. Andra draget gick i början av parkeringen från Lövstabadet och mål på toppen av Ladängbacken, 120 höjdmeter och bara uppför, an av de bättre tiderna enligt Strava uppför den sträckan och det är ju knappast några duvungar som har plågat sig upp där. Själv så plågade jag mig, som sagt seg i kroppen men pressade på bra på slutet i alla fall och kom upp på toppen med tiden 5:05 minuter, snittpuls på 165 (86 %) och maxpuls på 178 (92 %), var bra trött och stum när jag kom upp på toppen vill jag lova.

Tycker det gått helt okej att träningspendla, det som inte är så värst bra är att jag missa någon timme sömn men kan å andra sidan sova lite längre dagen efter då jag ofta inte har något planerat i jobbväg. Tror jag kör detta upplägg en gång i veckan framöver, kan bli lite väl mycket annars, bör satsa mer på kvalité och strunta i volymen förtillfälligt men kul att testa något annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *