Fotboll med skidåkareliten i barüber

Snö utanför planen, barüber på planen.

Dagens aktivitet genomfördes på en fotbollsplan bredvid Jämtkraft Arena tillsammans med en drös av skidåkare, väldig roligt men jobbigt. Jag har inte spelat fotboll sen en inomhusturnering i anrika Österportshallen i Ystad vintern 2008, då vi (Svenstorps IF) slog hemmapågarna i Ystads IF  men förlorade mot Trelleborg FF med 2-1 efter en domarmiss som kostade slutspel för oss, sånt glömmer man inte. Bitter avslutning på fotbollskarriären men svårt att fortsätta då jag aldrig tränade utan spelade matcher ibland och flyttade samtidigt hemifrån hösten 2007. Däremot minns jag att jag gjorde fem mål av sex matcher sista utomhussäsongen jag spelade, som en avdankad anfallare som fick bytas ut tidigt av andra halvlek p.g.a. kramp i mina otränade vader, vilka tider det var.

16 år var jag då men idag var det dags igen som 27- åring att knytta på sig fotbollsskorna och kan väl säga att jag inte är 16 längre, inte 26 år för den delen heller. Man kommer få värk för livet efter dagens aktivitet, känns redan ordentligt i kroppen med bl.a. två gigantiska blåsor på vardera fot, kan väl säga att mina fotbollskor var Icebug Acceleritas, tänkte att de skorna skulle få användas men tänkte väl fel där då.

Hur som helst var vi närmare ett 20- tal elitskidåkare så det blev två fulla lag nästan på en liten plan utan några direkta regler utan sunt förnuft, var nog ingen som skadade sig trots spel utan benskydd, är som gjort annars att skada sig när en drös vinnarskallar deltog. För att veta vilka som spelade i respektive lag så spelade laget som jag var med i utan tröjor (barüber), lite styvt när kvicksilvret inte ens passerade tvåsiffrigt denna dag. I mitt lag var det bl.a. Oskar Kardin, Anton Karlsson, Oskar Svensson m.fl., enda och sista gången man få tillbringa i samma lag som dessa herrar. Allt har sin tid säger man. Annars var kvalitén på spelet inte den bästa, nog ingen slump att vi håller på med individuella idrotter, däremot bjöds det på en del fina prestationer på planen, nästan som Potter hade knallat över och värvat något till kommande hemmamatcher för ÖFK på Jämtkraft Arena.

Matchen då? Oklart tror jag, beror nog hur man räknade o.s.v. men kul var det och trött blev man. Vi spelade ungefär i 80 minuter (nonstop) men satte inte på min klocka förrän efter en stund och den timmen jag registrerade hade jag en snittpuls på 154 (79 %) och kom nästan sex kilometer på den tiden. Jag noterade en maxpuls på 182 (95 %) och kommer förmodligen har väldigt ont i kroppen imorgon, men kul var det och så kanske det var min särskilda målgrupp som kanske röstar på mig i valet, vem vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *