Första träningen med Team Nordic Trail

Löpinstruktören med stort L? Hur som helst med Wilja Labs The eXploror Foto: Oskar Henriksson

Idag har jag hållit i mitt första pass som ledare för Team Nordic Trail som är en träningsgrupp som finns i många städer runt om i Sverige och har som fokus på traillöpning, gjorde väl ingen besviken idag då vi sprang mer eller mindre helt obanad i slask, snö, skog och vatten, härligt det på sitt sätt. Jag är tämligen ovan att hålla pass i löpning, framförallt för okända personer men det gick överförväntan tyckte jag.

Jag började med att mötta upp Konrad Mattsson Myhr i Badhusparken, ynglingen (Konrad) plågade gubben (mig) så undertecknad fick hålla just gubbdistanstempo sista biten upp till arenan (isstadion). Själva träningspasset började med en lätt jogg till ÖSK där vi körde lite löpskolning/löpstyrka/spänst, innan vi sedan drog igång intervallerna. Dagens intervaller var följande 2-4-6-4-2 minuter med en minuts vila efter varje intervall. Konceptet med att återsamla alla på samma plats igen efter varje intervall var att kunna vända efter halva tiden och springa tillbaka till starten, detta resulterade i att de snabbaste sprang ikapp de långsammaste ungefär samtidigt då intervallerna tog slut, på så sätt kan man samla gruppen snabbt och enkelt som gör det lättare att starta på samma ställe. Jag själv nöjde mig att springa lite lagom men skrämde ändå upp pulsen för min avdankade gubbkropp till 178 (92 %) en gång, behöver nog börja träna på allvar snart om inte denna kropp kommer att förfalla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *