Fortsatt trist väder!

En vecka kvar till Jul och den där julstämningen lyser från sin frånvaro och likaså snön. Ett få antal plusgrader och regn har dominerad sen jag kom hem från snölägret i Bruksvallarna. Lägg till en del blåst……..som vanligt i Skåne. Tur då att det är lättare att träna tillsammans vilket jag bl.a. har gjort ikväll och igår kväll. Igår stavgång intervaller och idag tröskelintervaller klassiskt med klubben.

Eftersom jag inte sprungit på nästan en månad så kändes det i musklerna igår och inte minst idag att man varit borta från den typen av träningen. Passet leddes som vanligt av Oskar och vi körde en bana med älghufs, maxlöpning, skidgång och styrka som tog ca: 90 sekunder per intervall. Blev 8 totalt innan vi körde lite mer ”hopp och skutt” som jag själv kallar det……och det är ungefär som det låter, hopp på ett ben, groddhopp och dylikt. En fin avslutning på tisdagen. På förmiddagen var jag ute på ett 24 km långt pass på 4:or, på blötta skitiga vägar.

Idag var kroppen som väntat lite seg efter ”omställningen” till barmarksträning igen och morgonens styrkepass blev inte riktigt planerad. Skulle köra ben och bål men körde bara bålstabilitet. Kvällspasset var lika trist väder som senaste tiden och låg blötsnö i luften. Vi var inte många heller som var med tyvärr, bara 10 totalt om jag räknade rätt. Vi fem i elit/tävlingsgruppen var Jag, Lasse, Håkan, Oskar och Freya, men det var bara vi tre ynglingarna (Oskar, Freya och jag som äldst av oss på 23 år)  som körde alla tänka 4 intervaller. Håkan hade planerat att vi skulle köra långa tröskelintervaller.

1:a och 3:e intervallerna fick vi använda ben och 2:a och 4:e intervaller bara stakning. Sträckan var drygt 2 km med tre längre motlutningar. Första tog 7:39 och 3:e 7:25 medan stakintervallerna tog 7:45. Eftersom vi körde så pass lång tid per intervall och totaltid är tröskelintervaller en bra träningsform som innebär att man ligger strax under en belastning som inte dra på sig mjölksyra. Ungefär en belastning man ofta kan ligga på under ett långlopp t.ex. 3:e intervallen var lite för hög belastning, men den gick också snabbast……och var inte helt oväntat den jobbigaste. Efter varje intervall så var det lugn aktiv vila ner till startplatsen och ikväll var det väldigt skitigt och besvärligt att åka nerför, men det gick bra för samtliga. Som sagt var vi inte många idag på kvällens träning. Eftersom det var några som åkte hem lite tidigare så var vi bara 6 stycken i båda gruppen när vi beslutade att gemensamt tillbaka, kul med lite nytt sällskap. Eftersom det dåliga, blötta mörka vädret så har jag inte tagit några bilder dessa senaste dagarna…….för de skulle nog inte vara så roliga.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *