Fjällöpning i Bydalen


Familjedag i Bydalen idag med bla hjortronplock men även lite fjällöpning för egen del. Jag sprang första delen av banan Bydalen Buff 50k, har sprungit den förr, och hela loppet för den delen med. Jag blev 4:a 2021.

Dagens löparrunda började med klockstrul, fick göra en tyst omställning och det gjorde att jag fick igång passet men osynk med GPS- signalen bla. Vid Västfjällets topp så började den funka fullt ut. Nästan 600 höjdmeter inledes rundan till just Västfjället. Var ett moln över den toppen som gav hemskt väder, regn och blåst samt kallt.

Fortsatte sedan på fjället och så småningom om ner till Mårdsundsbodarna, vädret blev bättre men nedförsbacken på slutet var både brant och hal. Sprang för tredje gången i Hoka One Speedgoet, känns som en toppensko men tyckte greppet var sådär faktiskt. Tog generellt lugnt utför. Lufsade på hyfsat uppför men höll bra marschfart på platten (uppe på fjället). Väl i Mårdsundsbodarna så sprang jag fel, ungefär en kilometer extra blev det där. Även om jag sprungit där förut, såväl på tävling som träning så är det lätt att springa fel där då det är dåligt markerat.

Fortsatte sedan uppför ingen, ca 500 höjdmeter uppför till fjället igen. Hade vinden i ryggen så skönt att springa då. Väl nästan i Höglekardalen så var det svagt utför mot Bydalen igen, för kom de snabbaste kilometertiderna som låg ner mot 4 min/km tempo.

2,5 timmar var jag ute i, klart längsta i ren tid i år, även i längd. Skulle tro jag landade på 23,5 till 24 kilometer, också det längsta passet i ren distans. Höll drygt 6 min/km fart vilket är bra. Känslan var faktiskt bra och det kändes lätt. 1100 höjdmeter togs och ger en Stifa på omkring 46. 133 (69%) hade jag i snittpuls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *