Fartlek på tävlingshjul- två dagar kvar till SM

Korta shorts och snabba hjul på dagens pass idag.

Var ute och luftade både mig själv och mina tävlingsrullskidor (skejt) och det krävs inte mycket ansträngning för att få de där hjulen att rulla. Syftet med dagens pass var att röra på mig en del och få lite fart, körde först två drag och sen ett block med 10×70/20 intervaller följt 5×30/30. Även om denna jobbveckan är klar lugnare än de senaste så var jag lite trött men när jag väl stod på dem där rullskidorna så kände jag mig pigg, d.v.s. det jag ibland nämner som ”piggsliten”, ett fantastiskt ord/uttryckt som är lika logiskt som ologiskt.

Siffror från dagens intervaller/fartökningar:

  • Tid: 5:48 min – Distans: 2,47 km – Snittfart: 25,5 km/h – Snittpuls: 162 (85 %) – Maxpuls: 173 (90 %) – Höjdmeter: 50 m – Fallmeter 0 m (Svag motvind)
  • Tid: 3:41 min – Distans:1,91 km – Snittfart: 31,0 km/h – Snittpuls: 162 (85 %) – Maxpuls: 169 (88 %) – Höjdmeter: 15 m – Fallmeter: 0 m
  • 10×70/20 sekunder: Snittfart: 29,2 km/h – Snittpuls: 166 (87 %) – Höjdmeter 15 m
  • 5×30/30 sekunder: Snittfart: 27,8 km/h – Snittpuls: 162 (85 %) – Höjdmeter 12 m

Det kändes ungefär som vanligt, kondition är god men explosiviteten är lika långt borta som vanligt, har ingen riktigt toppfart och min högra fot har fortsatt en tendens att somna och domna bort lite då och då, däremot kändes armbågen inte direkt vilket var skönt.  Jag åkte lite bättre och fortare än sist (jämför de två första intervallerna) och ungefär likadant som för två år sedan inför SM i Norrköping.

Är nu bara två dagar innan första SM- loppet går, det är sprint så ingen paradgren direkt men blir spännande och intressant att se vad man kan ställa till med på lördagens lopp över 19 kilometer masstart. Vi är 50 till start på lördag men endast åtta tjejer som ställer upp. Den svenska skideliten på tjejfronten är riktigt bra och därför är det bedrövligt att inte fler väljer åka för sin klubb och synas, dessutom är det bra med prispengar till topp sex.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *