En tur till Spikbodarna

Här åks det mycket skidor på vintern.

Vaknade som ett vrak i morse och det tog 2,5 timmar innan jag ens orkade mig ut på dagens träningspass. Grundtanken var att springa i 2,5-3 timmar men blev en dryg timme (1:08 timmar och 13,75 km) men i lite högre intensitet än vad jag bruka. Jag ville få ett pass med lite hårdhet, ligga på omkring 140 i snittpuls (141 (73 %) blev utfallet) men som sagt springa ganska länge. Så blev det inte men ändå sprang jag i 4:57 min/km tempo trots det mesta i terräng, inte så värst kuperat (197 höjdmeter) men ganska blött och tekniskt emellanåt. Jag sprang till Spikbodarna, runt 2,5:an och sen hem, cirka 1/4 på asfalt, resten skogsväg/stig. Jag skulle tippa på att jag skulle hålla runt 4:15-20 min/km om jag sprang på flackt hårt underlag. 

På kvällen var jag ledare för Team Nordic Trail, styrkepass stod på schemat och eftersom jag höll i passet och vi skulle köra parvis så fick jag rycka in och vara med så jag fick bra med styrketräning med. Vi körde plankan, armhävningar, situps bl.a. och avslutade med spänst. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *