En lite hårdare mil- med vovve

Sent igår landade jag och Therese i Skåne där det bjuds på finväder och är allmänt lugnt och skönt på föräldrargården.

Var inte lika lugnt och skönt att springa i lite högre intensitet idag på förmiddagen, var varmt och att springa med Japp och hög fart är inte det lättaste alla gånger även om det gick bra. Vi sprang en vanlig igenkänd runda förbi Lyckås och sen runt Tegelbruksbacken, innan det blev samma väg tillbaka. En dryg mil på 39 minuter (3:52 km/h i snitt) och 110 höjdmeter, där snittpulsen drevs upp en del p.g.a värmen lite och landade på 166 (86 %), kändes ändå kontrollerat och bra.

Upplägget var en lugnare första och sista kilometer i hög A1 intensitet. Kilometer 1-4 gick i A2 innan det blev en kilometer mestadels uppför i Tegelbruksbacken (se bild) i A3 innan det blev en lugnare kilometer utför sen p.g.a det var lite svårt att springa utför med hund och allt högt gräs. Sen blev det tre hårdare kilometrar i A3 men kanske inte så fort som jag hoppades på men den där stigningen med nästan 60 höjdmeter i Tegelbruksbacken tar ut sin rätt. Avslutade med att ”varva ner” sista kilometern där jag även sprang om min mor, Therese och Raj. 

Fint effektivt pass på knappt 40 minuter med mycket kvalité samt varierande terräng, där man sprang hälften på skogsväg och hälften på grusväg + lite asfalt.Min mor, Raj, Jag och Japp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *