Dubbla sträckor i St: Olavsloppet för Offerdal SK herrlag

Slutet av min första sträcka idag, den där backen genom Undersåker tyckes aldrig ta slut.

Denna lördag har jag för första gången på väldig länge kört dubbelpass av det udda slaget, och det får jag tacka Offerdals SK herrlag för då jag fick äran att springa två sträckor denna vackra härliga dag när St: Olavsloppet skulle avgöras. Att köra två olika sträckor och dessutom löpning är rätt så styvt vill jag meddela men med två väl genomförda sträckor där jag hade 5:e respektive 3:e bästa tid enligt dagens resultat/sträcktider.

Dagens resultat

Sträcka 36: Såå – Undersåker by

Började med att åka tillsammans med min mor till byn Så (eller Såå?) och värmde upp där jag körde löpskolning och fyra längre stegringar (ca: 120 meter) innan jag väntade på Mattias Bångman som sprang första sträckan denna fjärde och sista dag för bygdens lag. Växlade som 4:e lag och jag sprang snabbt om en tjej och fortsatte sen på den bedrövliga steniga vägen över diket ut på E14 österut. Började stabilt och trots det gick uppför så gick första kilometern på 3:25 min/km fast pulsen var låg vilket nog berodde lite trött kropp där jag har sovit någon timme för lite hittills denna veckan. Tredje kilometern gick utför men sprang bedrövligt dåligt utför men ungefär halva sträckan så tappade jag inte längre på de framförvarande och jag tog in på 2:an och jobbade metodiskt både uppför och nerför och kom ikapp 2:an tidigt i den sista långa uppförsbacken genom Undersåker, det var en norrman och givetvis så körde jag ett miniryck så att han inte skulle orka hänga på, det lyckades. Eftersom jag skulle springa en sträcka till några timmar senare så höll jag igen så jag inte gick mig tokstum och samla på mig onödigt mycket laktat. Tog ändå KOM (Byvägen opp) på Strava uppför den backen, förre alla norrmän, känns bra.

Siffror från sträckan, enligt min klocka:

 • Tid: 25:47 min 
 • Distans: 7:18 km
 • Snittempo: 3:36 min/km
 • Snittpuls: 170 (88 %)
 • Maxpuls: 178 (92 %
 • Höjdmeter: 119 m
 • Fallmeter: 89

Kilometertider, höjdmeter i parentes.

 1. 3:25 min (26 m)
 2. 3:35 min (5 m)
 3. 3:23 min (-39 m)
 4. 3:31 min (-11 m)
 5. 3:41 min (9 m)
 6. 3:31 min (-11 m)
 7. 4:00 min (48 m)

Sträcka 46: Nälden – Tullus

Efter sträckan så var det en mycket kort nerjogg innan bilen styrde mot Frösön där jag var med och blåste upp en ko, det är kortversionen, den längre får ni ta med mig privat. Sen hem och äta innan jag for ner till den där kon igen och kampanjande med Centerpartiet en kort stund innan det var dags att åka till Nälden för dagens andra sträcka tillika andra träningspass samt tillika dagens andra intervallpass, man var ju redan trött att bara tänka på det. I Nälden skulle skidskytten Elisabeth Högberg växla över till mig, både mitt Paralympics och hennes OS slutade förrädiskt i samma backa men det är en annan historia.

Även denna sträcka gick det lite ojämn terräng och uppför till en början men öppnade ändå första kilometern på 3:26 min/km men hade lika låg puls igen även denna gång, åtminstone i början. Eftersom vårt lag börjat komma ikapp många som startat tidigare på dagen så fick jag springa om väldig många, kanske omkring 30 stycken vilket är motiverande, något annat det då än min första sträcka. Ingen sprang om mig alls och precis som efter första sträckan så vaknade jag till och kunde avsluta helt okej utan att ha den där toppdagen, varken på första eller min andra sträcka. Det kändes som jag kunde hålla 3:35-3:45 min/km tempo hur länge som helst idag men jag har fortfarande förvånande svårt att springa under 3:30 min/km tempo utan att benen mer eller mindre bara dör, få väl fortsätta utveckla mer snabbhet.

Siffror andra sträckan:

 • Tid: 21:43 min
 • Distans: 6:05 km
 • Snitttempo: 3:36 min/km
 • Snittpuls: 171 (89 %)
 • Maxpuls: 178 (92 %)
 • Höjdmeter: 44 m
 • Fallmeter: 6 m

Kilometertider, höjdmeter i parentes.

 1. 3:26 min (8 m)
 2. 3:43 min (16 m)
 3. 3:41 min (10 m)
 4. 3:36 min (-1 m)
 5. 3:35 min (0 m)
 6. 3:34 min (5 m)

Väldig glad att springa med Offerdals SK herrlag i år igen, och tacksam över de sträckor jag fick som gick mer uppför än nerför vilket passar mig bättre. Är verkligen ett trevligt arrangemang som lockar stora mängder med löpsugna, allt från ungdomar till äldre, nybörjare till eliten. Även ett bra för regionen att detta genomförs, finns nästan inget dåligt egentligen, möjligen trafikverket som höll på att ställa in sista dagen för att det tydligen inte var säkert att springa över Rödönbron.

Var är du Bångman? Innan start av min första sträcka, notera att jag är nyklippt, alla gram måste bort om man ska löpa fort.

Växling från en olympier till en paralympier. Hade inget Offerdals SK linne att springa idag så blev egen utstyrsel. 

I början av min andra sträcka mellan Nälden och Tullus.

Vilken avslutning av St: Olavsloppet, på stortorget i Östersund bland mycket publik och gemensam löpning med respektive lag sista biten in mot mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *