Det där med skidskytte

Inte ofta det är kö inför skyttet i skidskytte

Sista dagen i Ukraina idag, var meningen att vi skulle tävla idag men sjukdom satte stopp för det. Istället var vi och kollade på loppet där vi skulle deltaga i. Var riktigt nice väder med klarblå himmel och sol som värmde ganska bra trots det var -10 ute. Det vi fick se var att skyttet strulade för de aktiva, endast tre av tio gevär/mattor var i bruk sista halvan av loppet. Blev trångt och väldans kö för de aktiva. Anledningen var att solen störde laserstrålen på något sätt som gjorde att de som sköt med laser inte hörde när de skulle trycka av. Blev en massa bom och fullständigt kaos. Arrangörerna lyckades tillslut reda ut ett resultat, det visade sig att det av en händelse var fem ukrainare i topp. Personligen högst osäker om detta kan stämma. Sånt som kan hända i skidskytte världscup.

Mer skidskytte blev det på eftermiddagen, det var nämligen skidskytte världscup även på TV i Italien. Snackade en hel del med  f.d. skidskytten Lars Berger som hade många fina skidhistorier. Lars är en av ledarna för norska laget här. Strax innan solen gick ner hann jag även med att springa en kort sväng, vet inte exakt hur länge eller långt men det kändes bra i kroppen i alla fall. Hade hyfsad bra fart trots det var ett vanligt A1- pass men långt ifrån det tempot som en av de franska ledaren hade när han sprang om mig, det gick fort  för honom.

Under löpning som varade i knappt en timme så sprang jag igenom inte mindre än två avspärrningar som kontrollerades av militär. Snackade med en av dessa och han hade varit i Stockholm i Gamla stan och på Nobelmiddan förra året. Mäktigt det, dock var han inte lika road att stå som vakt kring den polska gränsen i drygt en meter snödjup och minus 13.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *