Cykling, löpning och rullskidor

Blev visst 4,5 timmars träning idag, bra det efter all julmat, är minsann fortfarande mätt. Det blev ett duathlon som första pass idag, fast omvänt men ändå inte. Det jag vill komma fram till är att det blev cykling först, sen löpning och sen cykling igen. Fick också damma av MTB efter den har stått stilla i nästan två månader, verka ju inte bli någon vinter så det är väl lika bra att starta upp barmarksäsongen redan nu. Som sällskap hade jag Oskar med mig, alltid lika trevligt. Dessutom var det lite sol, sånt blir man glad av. Mina cykel muskler lyser från sin frånvaro förstås, så det var riktigt jobbigt, speciellt uppför och det var ju det vi gjorde mest hela tiden. Vi körde i Tegelbruksbacken upp och ner, A2-A2+ i backfan, tungt som bara den och mjukt och geggigt var det med. Byte sen till löparskorna och sprang i samma backe, vi lyckades skrapa ihop 332 höjdmeter på sju kilometers löpning i 5:38 min/km tempo. Löpningen kändes bra och det var inga större problem att hålla sig inom A1, trots tempot i den terrängen. Byte sen till cykel igen och körde tre varv till och totalt sju varv på MTB. Detta slutade med att jag tog 1000 höjdmeter på cykeln, totalt tid nästan två och en halv timme.

Oskar såg fundersam ut hur han skulle låsa upp cykeln. Var en hel del folk i dalen idag, många som skulle spana på fåglar som inte fanns där. Oskar däremot såg två örnar som slogs innan vi såg och innan alla fågelskådare kom. Lite som när jägarna går runt i skogen, då förvinner alla djur som annars syns mest hela tiden.

Oskar såg fundersam ut hur han skulle låsa upp cyklarna. Var en hel del folk i dalen idag, många som skulle spana på fåglar som inte fanns där. Oskar däremot såg två örnar som slogs innan vi sågs och innan alla fågelskådare kom. Lite som när jägarna går runt i skogen, då förvinner alla djur som annars syns mest hela tiden.

På eftermiddagen gav jag mig ut på ett väldigt peppande men lugnt stakpass på 3:or. Av samtliga distanspass jag kört på rullskidor den senaste månaden har det blåst minst 10 m/s i snitt och idag var det inget undantag. Körde rundan Övraby – Smedstorp – Östra Ingelstad – Tomelilla – Övraby. Hade 22 km/h i snitt fram till Smedstorp, snittet sjönk sen till 20 km/h efter en timmes åkning och slutsnittet blev 18 km/h, fortare än det tidiga MTB-passet. Segt att åka i motvinden som vanligt, 13 kilometer i sträck hade jag motvind varav sista fyra kilometerna på oljegrus. Var ju en befrielse när jag skulle svänga mot Tomelilla och få något annat än motvind, men då blåste jag omkull istället. Låg kvar en stund på asfalten och skrattade lite. Detta hände strax utanför Tomellillas Golfbana och man kan säga att jag körde out of buonds, ni som kan golf fattar min ibland skrämmande men ironiska humor. Som tur var höll mina helt nya tights, var väl tur det. Väl inne i Tomelilla passade jag köra fem impulser a la 20 stavtag, nu när man hade lite gatubelysning. Var annars mörkt som döden. Åkningen kändes bra idag, men gillar inte riktigt den där vinden, få vända snart tycker jag samt att det blir lite kallare, eller snarare mycket kallare. Skönt att basta efteråt, det behövdes kände jag. Skönt att man har tränat på idag, har också hunnit med att skaffa ny dator, den gamla blev som sagt stulen. Har alltså skrivit alla mina senaste inlägg från mobilen sen början av november. Hoppas jag kan ändra lite design eller dylikt på hemsidan nu samt att kunna ha en bättre överblick över mina kommande inlägg. Blir nog bra ska vi se.

  • Distans: 34,90 km
  • Tid: 1:56:32
  • Snittpuls: 139 (72 %)
  • Höjdmeter: 488 m

Bilder som Oskar har tagit:

Efter den brutala stigningen åkte man in i en ljusare framtid, minst sagt.

Efter den brutala stigningen åkte man in i en ljusare framtid, minst sagt.

Fint med lite ljus

Fint med lite ljus

Depå

Depå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *