Cykelpremiär + backintervaller

Nog första gången jag kör landsvägscykel och det fortfarande är snö.

Då har man chockat igång kroppen denna första träningsdag för detta träningsår. Jag började med att springa inte intervaller uppför, slalombacken (Gustavbergssbacken) är helt snötäckt så där sprang jag inte idag eller gick skidgång som jag brukar, dock hade det varit kallt i natt så det hade gått ganska bra att träna i backen. Däremot sprang jag runt backen och det är ungefär lika många höjdmeter (90 höjdmeter) fast distansen var längre, cirka 900 meter så en snittlutning på 10 % där terrängen gick stora delar på snö. Jag startade intervallerna bottnen, mitt i backen och gick i mål strax innan kalhugget nära toppen, jag följde alltså den vitmarkerade slingan.

Siffror från intervallerna:

  • Tid: 5:47 min – Snittpuls: 169 (87 %) – Maxpuls: 181 (93 %)
  • Tid: 5:41 min – Snittpuls: 169 (87 %) – Maxpuls: 181 (93 %)
  • Tid: 5:32 min – Snittpuls: 172 (89 %) – Maxpuls: 185 (95 %)

Stabila A3 intervaller där jag faktiskt lyckades springa (snarare tog mig upp) fortare efter varje intervall och nöjde mig med tre intervaller, det handlar mest att komma igång lite lagom med intervallträningen nu i början. Det var tre veckor sedan sist jag blev trött, förutom fotbollen förra veckan som var riktig tuff emellanåt. Gick inte direkt fort att ta sig upp, dels för att det fortfarande är en hel del snö, så mycket som en halvmeter på vissa ställen. Dels så är man inte i någon vidare form av förklarliga samt medvetna skäl, jag tror jag kan vara i god form redan om tre veckor om träningen flyter på som planerat. Vägde in mig på 72,6 kilo så det är inte jätte mycket direkt som jag släpade upp i backen idag, hur som helst ett bra och lagom intervallpass.

På eftermiddagen blev det cykelpremiär på min Fokus Izalco Max i solskenet, är ju numera en solskenstränade man och det finns väl risk att det blir lite träning i sommar om den var som den var förra året. Kul att cykla igen, fick lite inspiration av cykel- dokumentären Time Trial som jag såg innan jag skulle ut och snart är det dags för Girot. Synd bara att det inte räcker med inspiration för det var tungt att cykla idag, speciellt uppför och på slutet, då jag väggade. Att energin tog slut beror nog på att jag inte drack någon sportdryck under intervallpasset och hade därför inte energi på slutet av cykelpasset. Få skylla på mig själv. Vädret var som sagt bra och det blåste knappt något heller och jag klarade skamgränsen på en snittfart över 30 km/h och det ska man väl klara av om man har tränat 800 timmar det senaste året, på ren kapacitet helt enkelt trots man inte cyklat sen augusti förra året. Rundan jag cyklade var Frösön – Rödön – Ytterån – Krokom – Frösön via Dvärsätt och Ås, fin runda som var 70,86 kilometer lång, 436 höjdmeter och snittpuls på 136 (70 %).

Såg tillsynes inte helt tillfreds trots dagens förutsättningar där jag åkte med den gula Tour de France ledartröjan. Jag är annars ute efter en ny cykeltröja, gärna den rosa Griot ledartröjan eller den prickiga bergatröjan från Tour de France, men undrar var man kan hitta dem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *