Blir tufft imorgon

12422176_10153262216641707_1961920646_o

Imorgon väntas ett riktigt tufft och jobbigt lopp, det är i och för sig alla lopp men imorgon kommer det vara ett före som gör det blytungt att åka och det kommer säkerligen bli långa åktider. Om nu inte Johann Mülägg dyker upp, då lär det går fort om han fått i sig det rätta. Han är inte med i startlistan men det är många andra, dels två danskar och två skåningar. Så den stora frågan är vem som vinner landskapen mellan Skåne och Danmark?

Har varit en lugn dag för mig, har unnat mig att titta på Vinterstudion och gav mig sen ut på ett sent förmiddagspass där jag körde stakning i en timme. Juniorerna hade sina indíviduella lopp så det gick inte att åka på tävlingsbanorna, så jag snurrade runt på uppvärmningsspåren. Hade ingen lust att åka iväg och träna på annat håll. 36 varv (15 kilometer) blev det tror jag på den ganska flacka uppvärmningsspåren som finns här i Torsby. Var trots allt klokt att åka lite senare på dagen, hade blivit trångt annars att snurra runt där med alla juniorer. Sen lunch och mer TV- tittande, skoj att de himmels blå gick till final i Svenska cupen.

Gav mig sen ut igen då den officiella träningen ägde rum. Hade lämnat in mina skidor till vallning som jag ska åka med imorgon, så nu åkte jag på mina Salomon S-lab skate som gick riktigt trögt. Kanske inte konstigt då den är en kallföresskida där det låg en blå glidvalla. Inte optimalt då det är sju plus, blött och jävligt. Var lite som att åka i sirap, kom liksom ingenstans. Nu var det lika för alla, tur är väl det. Kändes som man inte kunde åka saktare. Åkte sex varv på morgondagens bana, vanligt A1- tempo med inslag av fartökningar. Passade på att köra fartökningar där ingen annan såg på, för det är ingen vacker syn när man försöker ta i och skutta upp på tvåans växel. Kroppen känns annars bra. Tyckte att mina andra skateskidor gick klart bättre än de jag åkte på idag, trots samma typ av valla och även snarlik struktur. Hoppas jag verkligen få toppskidor imorgon och att kroppen vill som jag. Var faktiskt först ute att åka på banan under den officiella träningen, trots ny pistat, så var det mjukt som bara den. Bara att åka utför sjönk man ner typ två centimeter. Och redan på varv två var det riktigt uppkört men tror det ska funka bra ändå imorgon. Juniorerna ska åka stafett först och sen kör damerna innan vi herrar kör igång. Det kommer säkerligen bli lika uppkört som i juniorernas tävlingar idag, svårt men det är ändå lika för alla. Blir hur som helst ett helvete där ute imorgon.

Lite information från dagens pass:

  • Distans: 22,12 km
  • Tid: 1:33:12 h
  • Snitthastighet: 14,2 km/h
  • Höjdmeter: 804 m

Morgondagens startlista

Nu är det Earth hour men det skiter jag i. Jag cykelpendla till jobbet en gång i veckan ungefär under sommarhalvåret. Enkelresa på sex mil, det tycker jag är bra men blir ändå kallad idiot för att göra det. Så är det!

Bra att det finns såna banmarkeringar, mjuka och ingen risk att få in en skida där heller. Bra där, något som många arrangörer bör ta efter.

Bra att det finns såna banmarkeringar, mjuka och ingen risk att få in en skida där heller. Bra där, något som många arrangörer bör ta efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *