Blåsig cykelpendling idag

Cykla till och från jobbet idag. Börja jobba kl 12 nu på dagarna, så kunde rulla hemifrån lite senare, vilket jag gjorde. Samtidigt skulle jag cykla en lite längre runda än vanligt samt rulla in till Fridhems cykel i Lund, där Robin hjälpte mig med lite små grejer på cykeln, så stort tack!

Cyklade norrut med en kraftig sidvind (ostlig vind) innan jag styrde i ostlig riktning och till det en härlig medvind. Cyklade till Äsperöd – Vanstad – Tolånga och ut till väg 13 innan jag återigen fick en jobbig sidvind. Svängde sen in mot Övedkloster och sen vidare på väg 104. Började känna mig seg där trots medvinden, så tyckte jag inte kunde trycka på så som jag önskat, trots det ett snitt på nära 40 km/h. Egentligen första riktiga test för min cykel, har ju uppgraderat mig med en som man kan tolkas som en sportbil med standar däck fast en dålig motor m.m. (mina ben alltså). Kunde inte ge fullt blås med cykeln idag, tyvärr men tur att man hade medvind, skulle nog gå sakta i motvind denna förmiddag. Ironiskt nog började det regna sista biten från Stångby in mot Lund, ironiskt då det var ända tillfället med motvind. Kall och blött blev man.

Hemvägen hade jag mer tur med regnet då jag lyckades köra i en lucka mellan två stora kraftiga regnområden. Vindriktningen hade inte förändras men det blev jobbigt att cykla in i vinden, som vanligt. Värst första biten mellan Lund och Dalby, kändes bättre sen men fick kramp i både rygg och framlår när jag låg ner i bocken under längre perioder, allt för att minska luftmotståndet. Skönt att komma in i skogen runt Sövde och fantastiskt just nu att cykla där nu när boken har slagit ut. Grönt och fint! Vinden moonade på slutet och det gick fint att tugga på sista biten men benen och kroppen är bra trött och sliten nu, få se om det blir någon träning imorgon förmiddag, det får kroppen bestämma.

Data från min pulsklocka från cyklingen till jobbet………..

 

Sträcka:
73,97 km
Hastighet:
35,34 km/h
Tempo:
01:42 min/km
Maxpuls:
155 slag/min
Snittpuls:
134 slag/min
Kaloriförbrukning:
1217 kcal
Intensitet:
13
Träningseffekt (TE):
2,4
Höjdmeter Upp:
400 m
Nedstigning:
377 m

……….hem från jobbet.

Sträcka:
54,99 km
Hastighet:
29,37 km/h
Tempo:
02:03 min/km
Maxpuls:
151 slag/min
Snittpuls:
130 slag/min
Kaloriförbrukning:
1066 kcal
Intensitet:
13
Träningseffekt (TE):
2,3
Höjdmeter Upp:
285 m
Nedstigning:
299 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *