Backintervaller

Backjävel!

Idag har jag jobbat med mig själv kan man säga, jag har nämligen tränat själv helt enkelt. Började med att ge mig ut i solskenet (dock kallt) och körde backintervaller. Klassiska rullskidor  var det som man hade under pjäxorna. Jag började intervallerna nedanför dagiset i den lilla branten på Lövstavägen och gick i mål uppe på Byavägen vid busshållplatsen strax innan man svänger upp mot Frösötornet (Toppvägen). 1,15 kilometer lång och 70 fina höjdmeter var denna sträcka.

Jämna intervalltider men borde åkt lite snabbare på slutet, då hjulen var ordentligt inrullade. Märkte tydligt att utför att hjulen hade blivit varmare och därför rullade snabbare, inget konstigt egentligen men man fick ploga lite extra på något ställe. Tur kanske var det för vid två tillfällen vid samma ställe så körde två lastbilar (trailer) med skogsmaskin som last och täckte hela vägbanan. Inte drömmen det när man åker utför, nu gick det hela bra ändå. Annars hade man fått plocka upp mig i en liksäck, vore lite trist det.

Eftersom jag hittills ”bara” kört tröskelfart vid tidigare intervaller så var det idag tuffare. Känslan var t.o.m. bättre än vad jag kan minnas, inte som i somras men börja väl så smått komma ditt. Typ om två månader. Dagens intervallsträcka var mestadels diagonal men pckså ett längre och ett kortare parti med stakning. Fin backe som skördar sina offer och jag tror att man kommer använda den här stigningen när man ska köra backrace här i Sverigecupen i juni.

Intervallerna i siffror:

  1. Tid: 4:52 min – snittpuls: 166 (86 %) – maxpuls: 175 (90 %)
  2. Tid: 4:47 min – snittpuls: 171 (88 %) – maxpuls: 178 (92 %)
  3. Tid: 4:54 min – snittpuls: 171 (88 %) – maxpuls: 178 (92 %)
  4. Tid: 4:51 min – snittpuls: 171 (88 %) – maxpuls: 179 (92 %)
  5. Tid: 4:51 min – snittpuls: 172 (89 %) – maxpuls: 179 (92 %)
  6. Tid: 4:47 min – snittpuls: 171 (88 %) – maxpuls: 180 (93 %)

Gick som en robot om man studera siffrorna, visserligen en liten skillnad på tiderna men kan inte skylla på vädret som var likvärdigt under samtliga intervaller, mest medvind om jag ska vara ärlig. Åkte på 3:or för jag hade velat ha driv i åkning. Tror 4:or hade blivit för tungt men kanske lite lättare att åka nerför. Kommer nog damma av de där 4:orna snart.

På eftermiddagen var jag ute och sprang i två timmar. Tung terräng, men inte så många höjdmeter (400 meter), blev faktiskt en del löpning i myr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *