Årets kortaste dag

Efter mycket grått väder så var det äntligen lite solsken när jag Johan och Raj var ute och sprang på morgonen. Skönt med lite mer ljus än den senaste tiden trots denna dag är den kortaste på året. Vi sprang som vanligt i Fyledalen och sprang ungefär hälften fördelat på skogsvägar och obanad terräng i en högre fart än vad jag är vann vid. Sprang första 35 min med hunden innan våran mor tog över och promenerade med honom, mot sin stora besvikelse. Han hade gärna fortsätt med oss på sista timmen. Vi höll ett enormt tempo för att vara så pass mycket trail på drygt 5 min/km. Höll förvisso mig i A1 stora delar av passet men var segt att springa ”vanligt” igen efter en månads uppehåll från löpning (Man vill ju åka skidor i december och inte springa). Normalt sätt springer jag denna typ av terräng på 6-6:30 min/km och ligger runt 60-65 % av max och idag hade jag ett snitt på 75 %. A1 för mig ligger på 80 % och lägre. Noterbart är att jag sprang Stockholm Trail i somras med lika hög snittfart idag som då.

träcka:
17,87 km
Hastighet:
11,46 km/h
Tempo:
05:14 min/km
Maxpuls:
166 slag/min
Snittpuls:
146 slag/min
Kaloriförbrukning:
1178 kcal
Intensitet:
13
Medelkadens:
80
Träningseffekt (TE):
3,2
Stigning:
280 m
Nedstigning:
276 m
Raj och Johan. Raj var besviken att han inte fick fortsätta springa med oss.

Raj och Johan. Raj var besviken att han inte fick fortsätta springa med oss.

Körde ett kvällspass som idag bestod av att sitta på cykelntrainern i 90 minuter och trampade samtidigt som jag såg upp- snacket till EM handbolls finalen mellan Norge och Spanien. Kul med att Sverige tog bronset. Redan efter en halv minut passerade jag 800 timmars träning detta år. Har inte alls varit meningen att komma upp i så mycket träning men hade hoppas på över 700 timmar i alla fall i år och det har man klarat med råge. Har varit kul att träna mestadels detta året och därför inte så svårt att motivera sig att just träna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *