Årets första banintervaller

Haft en riktigt bra söndag, sovmorgon för hela familjen först. Sen blev det Hittaut (orientering) med hela familjen, hade Lova mest i bärstolen men det gick bra. På eftermiddagen var vi ute igen, denna gång besökte vi Brunflos idrottsplats. De har tartanbanor där, visserligen i något tveksamt skick men vad gör det. Jag var nöjd. Vi körde först löpskolning innan vi körde intervaller. Själv så körde jag en tröskel, sex varv @ 380 meter per varv. Banan är inte fullängd. Körde med Lova i vangen, funkar bra men svårt att springa riktigt fort men duger i tröskel. De två kommande intervallerna körde jag tre varv, den andre av dessa så körde jag utan vagn. Avslutade sedan med två intervaller två varv, sista utan vagn. Hade mellan 1,5 – 2,5 minuter vila mellan intervallerna. Var en okej känsla men ovan med hög fart, lite svårare med vagn men hade ganska låg snittpuls idag. Tider och övrig data:

  • 8:16 min – 2280 meter – 159 (83%) snittpuls
  • 3:54 min – 1140 meter – 162 (84%) snittpuls
  • 3:46 min – 1140 meter – 167 (87%) snittpuls
  • 2:36 min – 760 meter – 162 (84%) snittpuls
  • 2:25 min – 760 meter – 169 (88%) snittpuls

Som man ser så har jag svårare att driva puls när jag kör med vagn men det går ändå ganska fort. GPS:en brukar visar 50 meter extra per kilometer när jag kör på en vanlig 400 meters friidrottsbana, men få nog säga att min GPS idag var ganska exakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *