Adrian Solano

Adrian Solano in action. Foto: Matthias Schreider.

Ingen har väl missat Adrian Solano från Venezuela som har deltagit i VM i finska Lahtis. Observera att han har deltagit för han lär inte åka mer under detta skid- VM och kanske aldrig mer kommer delta i VM…….eller för den delen ett skidlopp överhuvudtaget. Han var nämligen över 38 minuter efter lederaren efter sex kilometer, då han valde att kliva av. Då var det ändå ett kvallopp för att köra 15 kilometer klassiskt senare i mästerskapet, alltså han tävlade inte ens mot de allra bästa i världen.

Historien börjar egentligen inte under VM, utan tidigare då han på väg till VM satt häktad i Paris och var misstänkt för smuggling av droger. Han släpptes men hade inte pengar nog att ta sig hela vägen till Finland och VM, men efter insamling så kom han på plats och trots den milt sagt mediokra skidåkningen Solano bjöd på så fångades nog han i mångas hjärtan, inklusive mitt.

Man borde starta en insamling så han har råd att gå på en eller två skidlektioner. Tveksamt om att Adrian Solano hade klarat Vasaloppet.

Ett mästerligt klipp från Solanos 10 kilometers lopp och sprint kvalet, noterbart är att sprinten gick i fristil.

Hjälten Adrian Solano.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *