6×1000 meter på Hofvallen


Kom tillslut ut på dagens träningspass. Har satt plant hela dagen, sen väl hemma så tittade jag på slutet av Tour de France, sedan tittade jag på två föreläsningar av bara farten. Sen träning. Kom till Hofvallen kl: 19:15, då det bruka vara lugnt och ordinarie träningar är avslutade. Förutom jag så var det några andra som också tränade, kul att nyrenoverade Hofvallen använts. 

Efter tre kilometer uppvärmning till Hofvallen så körde jag lite spänst, sen 6×1000 meter med start var femte minut. Så hade inte tid att söla om jag ville ha lite vila. Vilan landade på 1:46 minuter i snitt, tidigare har jag haft en minut till med vila. Trots detta så höll jag bra rakt igenom. hade bästa snittfart någonsin idag. 3:13 minuter i snitt per intervall,  hade 3:14 minuter i snitt i juni 2016 när jag precis flyttat upp till Östersund. Dock sprang jag fem vändor den gången, har gjort så de flesta gångerna jag kört kilometerintervaller.

  1. Tid: 3:18 min – Snittpuls: 158 (82 %) 
  2. Tid: 3:13 min – Snittpuls: 163 (85 %)
  3. Tid: 3:14 min – Snittpuls: 165 (86 %)
  4. Tid: 3:13 min – Snittpuls: 167 (87 %)
  5. Tid: 3:13 min – Snittpuls: 167 (87 %)
  6. Tid: 3:09 min – Snittpuls: 169 (88 %)

Förutom sista och första så var det en jämn historia. Låg puls trots vilodag igår och bra sömn med 8,5 timmar sömn i natt. Dock intensiv dag och jag tog t.o.m. en gel innan passet idag. Försökte springa avslappnat och med så kort markkontakt som möjligt, känner att jag kan utvecklas och förbättra mig mycket där. Inspireras också av Emil Millán de la Oliva, juniorer som vann Finnkampen över 10000 meter. Hoppas han få vara skadefri så blir han en kille som kan springa riktigt bra. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *