6:a uppför Hovfjället

IMG_2367

Foto: Håkan Huselius

Det blev en 6:e plats när första deltävlingen STS Roll cup (Sverige cupen) avgjordes idag uppför Hovfjällsbacken som mäter 7,2 kilometer och 390 höjdmeter. En stabil och bra insats trots jag hoppades på att nå pallen. Lite långsammare än ifjor men närmare vinnaren. Bättre konkurrens i år än förra året, då jag blev fyra.

Hade en ganska lång uppvärmning med inslag av en hel del impulser inlagda. Jag startade som 4:e man och det baserades på FIS- poäng. Jag var riktigt laddad, kanske något överladdad för min start var den snabbaste som jag nog någonsin har gjort vid en start. Detta är ganska dumt, jag låg på för hög belastning in i backen. Första 1,5 kilometerna är relativt lätta, svagt uppför och sen började backen på riktigt. Jag startade 30 sekunder Erik Persson och kom snabbt ikapp honom när backen började och det dröjde sen inte allt för länge innan jag kom ikapp Andreas Blom. Vi skulle hälsa på varandra när/om jag skulle komma ikapp men ingen orkade att säga något. Ett backrace brukar vara ett helvete tidigt i loppet och blir sedan bara värre och värre. Idag var det inget undantag.

Kände mig trött och orkade inte ligga på 3:ans växel så som jag önskade, kom ikapp Tobias Westman som startade två minuter förre mig. Han skulle hjälpa mig dra på platten om han orkade en brant till sa han. Han hängde i en trött skåning ganska länge innan han släppte. Såg Bob Impola framför mig men jag tog nog inget alls på honom sista hälften. Säger lite om att jag inte orkade trycka på hela vägen, vilket i och för sig många andra inte heller gjorde. Tog över ledningen efter Bob när jag väl lyckades tamig i mål, marginalen blev 47 sekunder. Låg sedan kvar på marken bra länge och hörde hur jag petades ner placering efter placering. Var endast två tiondelar från 5:e platsen som var hemmaåkaren Anton Persson. När hans bror inte kommer till start så fick man ändå stryk av en Persson. Nästan lite som att alltid bli slagen av någon Cleasson när man springer lopp Jönsköping. Hände ju när man sprang Landsjön runt för fyra veckor sedan.

Fick mina bästa FIS- poäng någonsin, under 100 så det är bra. Imorgon väntar jaktstart, vi är tre inom två sekunder så vi gör sannolikt upp om platserna 5-7. Men man vet aldrig, den där backen skördar sina offer. På Eftermiddagen sprang jag, Freya, Lotta och Håkan Hårda milen, fast i lugnt tempo. Det tog en dryg timme det. Nu ska jag ladda om och sälja mig oehört dyrt imorgon.

Lite höjdar siffror fran dagens race:

  • Tid: 22:53 min
  • Distans: 7,16 km
  • Snittfart: 18,77 km/h
  • Snittpuls: 180 (93 %)
  • Maxpuls: 189 (97 %)

Ingen hög snittfart man har i ett backrace men det är väl ändå snabbare än den fete diabetikern skidbloggaren från Falun när han kör intervaller neför på 3:or.

Resultat

Var i alla fall glad innan start. Foto: Håkan Huselius

Var i alla fall glad innan start. Foto: Håkan Huselius

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *