6 mil stakning

14151797_10153615726631707_836649033_o

Godkväll alla skidvänner och alla andra för det också!

Har stakat lite idag, närmare bestämt sex mil. Detta tog 3:16 timmar och jag åkte på Elpex 3:or. Passerade 34 kilometer efter två timmars stakande och 55 kilometer på tre timmar. Detta av mindre betydelse men det var precis så under passet. Mina nya hjul börja rullas in nu när de har passerat över tio mil, ungefär så lång tid det tar innan de är inrullade om man säger så. Har märkts ganska tydligt på mina hjul, men har fortsatt lite svårt att åka med dem ibland när det går utför och svänger. Gäller bara att slita lite på dem så blir det bra. Känslan i kroppen var helt okej, ville inte åka längre p.g.a. att jag åkte Alliansloppet i lördags.

Dagens runda utgick från Östersund, närmare bestämt utanför Jämtli nere vid vattnet för att vara exakt. Sedan vidare över Lungvik till Ås och till golfbanan Sandnäset GK. Där vände jag och körde två rundor genom Dille – Ås tillbaka till Sandnäset. Efter det körde jag raka vägen till Östersund igen. Snitthastigheten på dagens runda landade på 18,4 km/h och snittpulsen på 126 (65 %). Idag plockade man blygsamma 453 höjdmeter för att vara här uppe i norr. Åkte på varierad asfalt, mestadels landsväg ibland dåligt och ibland riktigt bra faktiskt. Vinden var relativt svag men kännbar lite här och där men inte så farligt som det brukar vara i Skåne t.ex. Drack en liter sportdryck och en halv liter vatten. Funkade kanon idag, aldrig låg på energi. Inte nog med träning idag, körde även ett sent kvällspass styrka. Det blev Auklandstyrka och TRX- styrka. Kan avslutningsvis säga att mina dämpade klassiska stavar IRS Extreme idag passerade 600 (!) mils åkning, det är en del det.

Passerade bland annat denna by som heter Backen, väldigt passande då det var en lång dryg backe upp till just Backen

Passerade bland annat denna by som heter Backen, väldigt passande då det var en lång dryg backe upp till just Backen

2 tankar kring ”6 mil stakning

 1. Janne

  Gött att du stakar vidare trots lite motgång i Alliansloppet. Du kommer igen nästa år i Trollhättan. Apropå Danska mästerskapet, hur är den banan jämfört med AL, du som kört den? Kan det vara ett bra seedningslopp inför Vasan tror du?

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Tack, man får ju blicka framåt…….kul att ses innan Alliansloppet och bra kört.
   Banan i Danmark skiljer sig en hel del skulle jag vilja säga från Alliansloppet. Banan går på en avstängd väg och är spikrak men nästan inte platt någonstans. Tror banan har något fler höjdmeter en Alliansloppet. Man kör ungefär 3 km på ena hållet och sen vänder man 180 grader och sen 3 km på ena hållet, lite ensidigt kan tyckas men jag gillar båda banan och tävlingen. Rekommendera loppet men vet inte om det är lättare att seeda sig där än Alliansloppet. Svårt att säga då det körs för första gången men det är säkert tufft att seeda sig. Har du tid så tycker jag att du ska åka loppet!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *